Salut tanca dues escoles més a Catalunya per coronavirus: ja en són tres

Actualment hi ha 22.057 persones confinades

Pla general d'una reunió inicial amb alumnes d'ESO a l'institut Cristòfol Despuig de Tortosa
Actualment hi ha 22.057 persones confinades  | ACN

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 902, 6 més que en el balanç d'aquest dimecres. Segons les dades del Departament d'Educació, representen l'1,25% del total. Hi ha 22.057 persones confinades, 167 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 21.025 són alumnes, 996 docents i personal d'administració i serveis i 36 personal extern.

En els darrers deu dies s'han confirmat 2.166 positius, 1.975 entre alumnat, 182 entre docents i personal d'administració i 9 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 29.173, 181 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha tres centres completament tancats a Catalunya (+2). Són l'Escola de Salàs de Pallars-ZER Pallars Jussà de Salàs de Pallars, l'Escola Santa Margarida – ZER Alt Berguedà de Gósol (Berguedà), i la Llar d'infants Barrufets de Tortosa (Baix Ebre).

 

 

L'avís d'un viròleg alemany: No surtis de casa si notes el següent símptoma

L'expert Christian Drosten, l'homòleg de Fernando Simón a Alemanya, ha fet una crida a tota la població perquè sigui responsable i no surti de casa si nota el més mínim símptoma d'una possible infecció pel coronavirus. Considerat un dels viròlegs més prestigiosos del país, l'expert s'ha dirigit a tota la ciutadania i els ha demanat que no surtin de casa i evitin tot contacte social quan noti en més mínim símptoma, com seria tenir secreció nasal o picor de gola.

Tot i que aquests no són símptomes clars de la Covid-19, l'expert ha demanat quedar-se a casa i no anar a treballar si es dona el cas. Davant aquestes paraules del viròleg, l'Institut Robert Koch ha avisat que tot i els consells de l'expert això no és representatiu, perquè des del centre seguiran prioritzant les proves a persones PCR amb símptomes clars a aquells que tinguin secrecions o picor de gola.

Drosten no només ha parlat sobre quedar-se a casa, sinó que també ha parlat sobre els tests ràpids. L'expert considera que les proves ràpides són un component clau en la lluita contra les pandèmies i creu que haurien d'estar disponibles per a la població aquest hivern. Tot i això, s'ha mostrat força en contra de fer tests d'antígens massius, ja que opina que sovint poden donar massa «falsos positius». D'altra banda, també ha assenyalat que malauradament les capacitats de producció no serien suficients per a tota la població del país.

Des del seu punt de vista, els tests ràpids són molt útils, per exemple, per poder entrar en una residència d'ancians, perquè són fiables per a detectar si una visita és infecciosa, una cosa que funciona encara que el malalt no tingui símptomes i que segueix protegint als més necessitats inclús amb un possible fals positiu.


Comentaris

envia el comentari