L'Antònia ha estat la primera persona en rebre la vacuna de Janssen a Catalunya

Salut iniciarà la vacunació de la població general d'entre 50 i 59 anys dilluns vinent

Catalunya vol arribar als cinc milions de persones amb almenys una dosi del vaccí el 15 de juliol

El Departament de Salut començarà a vacunar la població general d'entre 50 i 59 anys a partir del pròxim dilluns, 10 de maig. Així ho ha anunciat aquesta tarda el secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa, en què també ha assenyalat que alguns centres d'atenció primària (CAP) de Catalunya començaran a administrar els vaccins a aquest grup d'edat entre dimecres i dijous, tot i que no serà fins dilluns quan es generalitzarà.

Els centres d'atenció primària (CAP) començaran a posar-se en contacte amb les persones d'aquesta franja d'edat, tot i que també podran demanar hora per vacunar-se a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat. Com que els menors de 60 anys no poden rebre el vaccí d'AstraZeneca, se'ls administrarà majoritàriament la vacuna de Pfizer, tot i que la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha puntualitzat que en alguns casos també podrien rebre Moderna o Janssen.

Salut es fixa l'objectiu de cinc milions de vacunats amb almenys una dosi el 15 de juliol

Fins ara 1.947.915 persones (24,9%) han estat vacunades amb una primera dosi i 825.394 (11,1%) ja han rebut les dues vacunes. Argimon ha destacat que s'han fixat l'objectiu d'arribar als cinc milions de persones amb almenys una dosi del vaccí administrada el 15 de juliol. «Totes les persones de 30 o més anys tindran com a mínim la protecció d'una dosi, amb una protecció que és molt i molt elevada», ha apuntat.

Això, però, només serà així si el Ministeri de Sanitat accepta incrementar l'interval entre les dosis de la vacuna de Pfizer fins a vuit setmanes, tal com ha tornat a demanar el Departament de Salut. En aquest sentit, Argimon ha concretat que aquests càlculs són «molt conservadors» i es basen en l'arribada de fins a tres milions de dosis de la vacuna de Pfizer en les pròximes setmanes.

Argimon ha destacat que el creixement de la vacunació incideix directament en la reducció de les xifres d'infeccions, d'infeccions greus que requereixen hospitalització, i de mortalitat. Ha afegit que també «implica una recuperació emocional, social i econòmica de tota la ciutadania». El secretari de Salut Pública ha dit que «si no fos per la vacunació hi hauria un creixement en contagis com en la segona o la tercera onada».