El Govern respon sobre si hi haurà Sant Jordi d'estiu a Catalunya

La consellera de Salut afirma que amb la situació actual caldrà valorar la decisió a prendre el 23 de juliol

La Rambla de Barcelona buida durant el Sant Jordi de 2020, afectat per la pandèmia del coronavirus
Barcelona viurà un Sant Jordi atípic, però asseguren que se celebrarà | Catalunya Diari

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que caldrà «valorar» la celebració o la cancel·lació del Sant Jordi d'estiu. «Ho hem de valorar, i s'ha de valorar les mesures que s'aplicarien a Barcelona, això és així», ha assegurat durant la roda de premsa sobre el circuit de detecció de casos de la covid-19 i el seguiment dels contactes.

Per la consellera, amb les dades de transmissió de coronavirus que actualment hi ha a la capital catalana caldrà prendre mesures «segur». Així ho ha explicat a la roda de premsa a la qual també han participat el director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, i el coordinador de la unitat de seguiment del Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

Diverses ciutats catalanes ja han descartat la celebració del nou Sant Jordi

De fet, hi ha diverses ciutats de Catalunya que ja han descartat celebrar el Dia del Llibre i la Rosa aquest 23 de juliol, com Figueres, Reus i Lleida i llibreries com la NoLlegiu o editorials associades a Llegir en Català que no instal·laran cap parada a Barcelona la setmana vinent.

Les parades, que s'ubicaran als carrils centrals de Passeig de Gràcia de Barcelona, aniran de Plaça Catalunya al carrer València i estaran obertes fins a les 11 de la nit del proper dijous. A Passeig de Gràcia hi haurà unes 110 parades i, a la resta de Barcelona, una vuitantena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sant Jordi se mueve de fecha y se celebrará el dia 23 de julio. Qué os parece? ⠀ Sant Jordi is moving in date and will be celebrated on July 23rd. What do you think about it? ⠀ #santjordi #santjordi2020 #santjordibarcelona #barcelona #barcelonagram #barcelonacity #barcelonainspira #barcelonalovers #barcelonalife #barcelonaart #barcelonaexperience #barcelonamola #barcelonanights #barcelonalove #barcelonaspain #barcelona2020 #barcelonastyle #barcelonabeach #barcelonastreetart #barcelonafashion #barcelonaphotographer #barcelonadesign #barcelonafoodie #barcelonaenamora #BarcelonaNight #barcelonastreetphotography #barcelonaphotography #catalunya #catalunyaexperience #catalunyagrafias

Una publicación compartida de Barcelona Travel Magazine (@barcelona_barcelona) el

Si una idea ha quedat clara, és que Sant Jordi se celebrarà, tot i que de manera molt diferent de la tradició. Així ho va manifestar aquest dimecres Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya: «Serà més gran o més petit, però el dia del llibre i la rosa se celebra». 

Tixis va assenyalar que «cada municipi té la facultat de decidir si faran la festa o no al carrer», però que això no significava que els lectors no puguin anar a les llibreries en ciutats on no hi hagi parades a l'aire lliure.


Comentaris

envia el comentari