El govern confirma que hi ha més de 400 brots a Espanya: «El virus continua»

Segons les dades globals, avui la pandèmia ha registrat un rècord diari

Sanitaria prenent la temperatura a una persona
Avui la pandèmia ha registrat un rècord diari de 289.100 casos | EP

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, informa de 412 brots actius arreu de l'estat espanyol amb més de 4.800 casos, que són 51 més que en l'últim balanç del dilluns. De fet, des que es va acabar l'estat d'alarma s'han detectat un total de 527 brots arreu de l'estat. 

En roda de premsa alCongrés dels Diputats, on no compareixia des del passat 24 de juliol, el ministre de Sanitat ha informat sobre aquestes noves i alarmants dades. Ara bé, dels casos derivats dels rebrots per coronavirus a Espanya, Illa assenyala que «són pocs els que necessiten ingrés hospitalari», i és que en total són 209 les persones que es troben ingressades actualment.

Respecte al nombre de defuncions, Illa ha apuntat al fet que tot i que «una mort ja és dolorosa», afortunadament sembla que la xifra «es manté estabilitzada des de fa diverses setmanes».

Però Espanya no és l'únic país on sembla que el coronavirus torna a agafar cada vegada més força. Aquest dijous al matí la Universitat Johns Hopkins ha publicat el recompte mundial de casos i ha anunciat que s'ha registrat un rècord diari de 289.100 casos. Això eleva el registre total a més de 17 milions de persones infectades i a més de 667.000 víctimes mortals.

Illa crida a la responsabilitat

Així les coses, Salvador Illa ha tornat a fer una crida a la responsabilitat, però ha assegurat que la situació actual «és diferent de la del març o l'abril». Durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés, ha demanat seguir les recomanacions sanitàries i ha dit que cal interioritzar que ens «hem de relacionar de manera diferent i, el màxim possible, amb grups estables».

Ha insistit que estem en una situació de control però que el virus «no se n'ha anat i que hem de conviure amb ell». En aquest sentit, ha dit que tots els països estan experimentant rebrots i que «probablement això seguirà fins que tinguem una vacuna o un tractament». Illa també ha defensat les mesures que estan prenent les CCAA i ha dit que compten amb el suport del govern espanyol.


Comentaris

envia el comentari