Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

El retret que acaba de llençar Illa al Govern sobre la sortida de la crisi econòmica

El candidat del PSC diu que el primer que farà si guanya és «aprofitar amb intel·ligència i lleialtat» aquests recursos

Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. | ACN

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, creu que al Govern hi ha «certa distracció» sobre els fons europeus Next Generation i ha qüestionat que l'executiu hagi decidit presentar ara, en plena campanya electoral, els projectes prioritaris de la Generalitat per accedir-hi. En el cicle electoral organitzat per Foment del Treball, Illa ha dit que les propostes semblen «poc treballades» i que s'haurien de consensuar amb les associacions empresarials i representants socials.

Un Govern «previsible, sòlid i estable, que generi confiança»

De fet, s'ha fixat com a prioritat, si guanya, «aprofitar els fons amb intel·ligència i lleialtat». Illa vol que Catalunya lideri econòmicament Espanya, que l'executiu generi estabilitat i que es faciliti la tasca dels empresaris per «crear riquesa i redistribuir-la».

Al cicle de Foment 'La meva proposta econòmica és...', Illa ha dit que la fita que es marca és que Catalunya torni a liderar econòmicament Espanya i que torni a ser el territori amb més producte interior brut. Ha dit que la primera pedra per construir aquest camí és generar un marc d'estabilitat, amb un Govern «previsible, sòlid i estable, que generi confiança, tot el contrari del que ha passat els darrers deu anys», ha considerat.

Per tot plegat, ha exposat, cal «empreses fortes». Illa ha dit que el seu Govern donaria ajuts i facilitaria les tasques a les empreses, a les grans, i a les petites i mitjanes per fer «que esdevinguin grans empreses». «Si es crea riquesa, es pot redistribuir per garantir que ningú queda enrere», ha defensat. De fet, Illa s'ha presentat davant la patronal com un «amic de les empreses».

Aprofitar els fons europeus «amb intel·ligència i lleialtat» i sense buscar «cap privilegi per Catalunya»

A curt termini, ha explicat, se centrarà a aprofitar els fons europeus «amb intel·ligència i lleialtat», sense buscar «cap privilegi per Catalunya» però per garantir que es pot transformar l'economia. D'altra banda, ha insistit que deixarà enrere la «política de la cadira buida» a les taules de negociació i ha reivindicat un finançament autonòmic més just. Finalment, ha dit que si és president de la Generalitat no apujarà impostos però tampoc els abaixarà «almenys a curt termini». Per tant, mantindrà una fiscalitat com l'actual. En l'acte, preguntat per si tenia intenció d'anar a veure els presos, Illa ha dit que parlarà amb tothom dins de la llei i que no anirà a veure ningú a cap centre penitenciari.