Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un home, amb samarreta vermella, introdueix el seu vot a l'urna durant les eleccions gallegues del passat mes de juliol

El problema de les meses electorals: al Berguedà utilitzaran suplents de pobles veïns

La Junta Electoral de Zona dona aquesta resposta a Sant Jaume de Frontanyà, un municipi amb només 29 habitants

Un home, amb samarreta vermella, introdueix el seu vot a l'urna durant les eleccions gallegues del passat mes de juliol
Els pobles del Berguedà completaran les meses electorals amb els suplents dels municipis veïns de la comarca. | Europa Press

Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), amb tan sols 29 habitants, si el dia de les eleccions del 14-F no pot constituir l'única mesa electoral que té, ho haurà de fer amb suplents dels municipis veïns de Vilada i Borredà. Així ho ha dictat una resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ), que afegeix que, en cas que a les meses electorals de Vilada i Borredà també es quedin sense suplents, s'optaria per demanar-ho als suplents dels col·legis electorals de Berga.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La resolució diu que aquest règim de substitucions «es fa extensible a tots els municipis» que formen part de la Junta Electoral de Zona de Berga i deixa clar que «en cas que no es puguin constituir la mesa en algun col·legi electoral seran substituïts pels suplents de les altres meses dels col·legis electorals i, si només hi ha una mesa, pels suplents de les meses dels pobles més propers o contigus».

Aquesta és la resposta que la JEZ de Berga ha donat a l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà, després que un dels titulars designats a l'única mesa que tindrà el municipi hagi presentat una al·legació per evitar formar part de la mesa i aquesta hagi estat acceptada.

«La solució hauria estat no fer les eleccions»

L'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Manel Anselmo, creu que molts municipis del Berguedà es poden trobar en situacions similars i admet que «molts pobles no hi estan d'acord perquè anem sumant riscos». «La solució hauria estat no fer les eleccions tenint en compte la situació en què estem», exposa. El batlle d'aquest municipi de 29 habitants ha explicat a l'ACN que al poble hi ha molt poca gent que pugui estar a una mesa, ja que són pocs habitants i «restant els majors de 65 anys, els nens i els càrrecs electes».

Anselmo creu que la solució hagués estat «no fer les eleccions donat el risc que correm tots» i avança que «molts pobles no estan d'acord amb aquesta decisió de moure veïns d'un municipi a l'altre pels riscos que pot comportar». En aquest sentit, el batlle diu que «ara com ara, amb la situació actual, sí que podríem constituir la mesa, però d'aquí a una setmana poden passar moltes coses i no sabrem si hi haurà gent confinada».