YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Illa assegura que el govern avaluarà la seva gestió però que ara «és el moment del combat» contra el virus

El ministre de Sanitat no posa data a aquesta avaluació i afirma que es farà «en el moment oportú»

Pla curt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la reunió amb presidents autonòmics
Salvador Illa assegura que ara és moment de lluitar contra el virus i no d'avaluar la gestió feta. | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el govern espanyol realitzarà una avaluació sobre la gestió que «tots» han fet sobre el coronavirus, però ha assenyalat que ara «és el moment del combat» contra el virus. Illa s'ha pronunciat així en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats, a una pregunta formulada pel diputat de Ciutadans, Edmundo Bal, qui li ha demanat la seva valoració de la gestió realitzada en la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

Així mateix, Bal ha retret al ministre Illa que Espanya sigui el primer país de la Unió Europea a superar el mig milió de contagis, que nou de les deu regions europees més contagiades siguin espanyoles i que Espanya sigui «l'únic país d'Europa» al 'Top 10' mundial. Així mateix, el diputat de Ciutadans ha destacat la necessitat que en la segona onada no es repeteixin els «errors» comesos en la primera ona, per la qual cosa ha demanat, igual que ho han fet una vintena de prestigiosos científics espanyols, la realització d'una avaluació independent.

De fet, Edmundo Bal ha comentat que el seu grup parlamentari portarà al Congrés dels Diputats la iniciativa perquè es dugui a terme aquesta avaluació per part d'un comitè d'experts «amb nom i cognoms», destinats per l'Estat i les comunitats autònomes i «allunyats de partidismes».

Evitar una tercera onada

L'objectiu, segons ha explicat, no és només per a «detectar errors», sinó també enfocar la situació a «la senda de l'encert i de l'èxit». «No per a buscar culpables, sinó per a trobar solucions sense colors polítics, per a evitar aquesta temuda tercera onada», ha puntualitzat el diputat de Ciutadans, que ha avisat al ministre que gestionar «no és fer una roda de premsa dient que les comunitats demanin l'estat d'alarma», alhora que ha exigit implicació.

En aquest sentit, Illa li ha assegurat que el govern realitzarà «en el moment oportú» l'avaluació de la gestió, si bé ha matisat que abans cal veure «quan, com i qui» la realitzarà i que ara és el moment de combatre al virus. «Ara és el moment del combat contra el virus i hem d'estar tots junts. El govern sempre ha estat implicat però respectant el marc competencial. L'important ara és lluitar tots junts per tornar a doblegar la corba de contagis a Madrid i a tota Espanya», ha reblat Illa.


Comentaris

envia el comentari