Salvador Illa parla obertament del possible confinament de Madrid

El ministre de Sanitat del govern espanyol ha concedit una entrevista a 'RNE'

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, posant-se la mascareta en una roda de premsa a Madrid
El ministeri de Sanitat ha assenyalat que l'estat d'alarma «és l'últim escenari» | cedida

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha deixat les coses clares aquest dijous a 'RNE' i és que ha assegurat que «s'ha de fer el que sigui necessari per controlar la situació a Madrid. S'ha de fer el que sigui necessari. Em consta que estan ultimant aquest paquet de mesures».

Aquest dimecres 16 de setembre, el Ministeri de Sanitat registrava un total d'11.193 casos de Covid-19, 4.728 en les últimes 24 hores. A més es van comptabilitzar 230 morts més que el dimarts, 366 en l'última setmana. Així doncs, el total de contagis arriba als 614.360 i els morts ascendeixen a 30.343.

1.854 nous positius en les últimes 24 hores a Madrid

Segons les dades facilitades a Sanitat per totes les comunitats autònomes, a excepció de Múrcia que no va poder donar la informació per problemes tècnics, Madrid va registrar 1.854 nous positius en les últimes 24 hores, seguida del País Basc, amb 428, d'Andalusia, amb 327, i de Castella i Lleó, amb 292.

En la compareixença, Salvador Illa ha parlat sobre la situació de la Comunitat de Madrid i les zones on es podrien aplicar els confinaments selectius i ha afirmat que «és molt difícil de valorar el moment exacte que s'ha d'actuar». Pel que fa a un possible estat d'alarma a Madrid, el ministre ha explicat que «fixem tot el conjunt d'actuacions previstes en aquest escenari el 21 de juny, en el Pla de Resposta Primerenca, acordat per totes les CCAA el passat 16 de juliol. L'estat d'alarma és l'últim escenari».

En l'entrevista a 'RNE' Illa ha manifestat que «ara el problema més important és la Comunitat de Madrid, esperem conèixer al detall les accions al llarg del dia d'avui» i ha afegit que  «el paper principal de la presa de mesures correspon a les comunitats autònomes. Aragó i Catalunya van tenir brots importants al juliol i amb la presa de mesures, eficaces, hi ha escenari de control».


Comentaris

envia el comentari