Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020

Salvador Illa: «Estic preparat per a presidir Catalunya»

El ministre de Sanitat ha acceptat l'encàrrec de liderar la llista del PSC per a les eleccions del 14-F

Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020 | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimecres que accepta ser el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat a les eleccions del 14 de febrer per intentar guanyar els comicis: «Estic preparat per presidir Catalunya. Accepto la candidatura».

«M'ho prenc com un acte de servei», ha dit en la seva intervenció telemàtica al Consell Nacional del PSC, que aprovarà les llistes dels socialistes a les eleccions, on ha afirmat que és un servidor públic i que vol estar on pugui ser més útil.

«Els meus companys em diuen que puc ser útil per resoldre la situació que viu Catalunya. Si els meus companys m'ho demanen, l'única cosa que puc dir són dues paraules: estic preparat», ha subratllat. En el seu discurs, que ha donat tant en català com en castellà, ha començat donant les gràcies al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, «per ser un referent constant del socialisme català i espanyol», i l'ha definit com el millor primer secretari que podria tenir el partit.

Illa ha recordat que Catalunya es troba en un moment important on s'ha d'escollir entre dos camins: «El de la por o el de la confiança. La por o l'esperança. La confrontació o el retrobament». D'altra banda, ha alertat que hi haurà qui intenti aprofitar la pandèmia i el conflicte català per inculcar por a la societat: «Por al virus, por a l'economia i por al retrobament» de Catalunya amb la resta d'Espanya.

Però ha reivindicat que a través de la confiança i esperança és la manera d'avançar i superar tant la pandèmia com la situació política a Catalunya: «Tot el progrés col·lectiu a Catalunya s'ha basat en la confiança i l'esperança», i ho ha exemplificat amb la fi de la dictadura, la restitució de la Generalitat i l'entrada a la Unió Europea.

«Torno a Catalunya»

«Confio en Catalunya i torno a Catalunya. Confio en la capacitat dels catalans per sobreposar-nos a l'adversitat. Guanyant al virus, recuperant l'economia i apostant pel retrobament, sense revenges. Tornant al punt on vam deixar d'escoltar-nos», ha destacat.

Tot i això, ha advertit que no es tracta d'una «confiança cega», sinó que es basa en el fet que, segons el seu judici, en el darrer segle Catalunya i la resta d'Espanya han progressat conjuntament, i la darrera mostra ha estat la crisi del coronavirus.

«I ara vull ser president de la Generalitat perquè tinc confiança i esperança a Catalunya. Us demano que m'acompanyeu, que lluitem amb respecte però amb contundència i claredat. Podem fer-ho, ho farem. Guanyarem i recuperarem una Catalunya de la qual ens podrem sentir orgullosos. Aquest és el meu compromís», ha conclòs.

 

El Consell Nacional del PSC ratifica per aclamació a Illa

El Consell Nacional del PSC ha ratificat aquest vespre per aclamació que Salvador Illa sigui el candidat a la presidència de la Generalitat en substitució de Miquel Iceta a les eleccions del 14-F. És a dir, que ningú s'hi ha pronunciat en contra. D'altra banda, el dictamen de la Comissió Electoral amb les candidatures de les quatre circumscripcions ha estat aprovat amb el suport del 94% del Consell Nacional del partit. 233 vots a favor i 15 abstencions.