Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020

Salvador Illa ho té clar: «El projecte que encapçalo és el millor per a Catalunya»

L'encara ministre de Sanitat —i candidat del PSC de cara al 14-F— deixa aquest dimarts les seves responsabilitats al govern espanyol | «La fórmula òptima per Catalunya és un Govern de PSC i Comuns», comenta

Salvador Illa, fins aquest dimarts ministre de Sanitat i cap de llista del PSC de cara al 14-F, vol un govern progressista a Catalunya amb el PSC i els Comuns. Així ho assegura en una entrevista publicada avui al digital 'El Español', en què considera que «és la fórmula òptima pel retrobament a Catalunya». Illa, que aquest dimarts ha participat en el seu darrer Consell de Ministres, afirma que «a Espanya ha funcionat aquesta fórmula, fent front a una pandèmia i tirant endavant els Pressupostos Generals de l'Estat».

En aquest sentit, ha manifestat que «intentaré convèncer als catalans que el projecte que encapçalo és, en aquests moments, el millor per a Catalunya. I a això em dedicaré, quan deixi de ser ministre de Sanitat, el 101% de les meves energies. Fins a aquest moment, continuaré dedicant-me al 101% al Ministeri de Sanitat».

«El procés de vacunació és el principi de la fi de la pandèmia»

En la conversa amb el citat mitjà, Salvador Illa rebat aquells que afirmen que deixa la pandèmia a mig gestionar, assenyalant que «hem iniciat el procés de vacunació, que és el principi de la fi de la pandèmia. Encara hi haurà moments durs, i els estem vivint. Però la vacuna, que va arribar a la fi de desembre, marca ja un punt d'inflexió molt important».

Així mateix, el candidat socialista creu que «això és un treball d'equips i aquí n'hi ha un molt sòlid», tot reconeixent que «no tenia planejat ser candidat a Catalunya, però em considero un servidor públic, se'm va plantejar aquesta possibilitat i he decidit acceptar-la».

Illa reconeix que en un primer moment «ens vam equivocar amb les mascaretes»

Sobre els aprenentatges en la seva etapa de ministre de Sanitat, Salvador Illa reconeix que la pandèmia ha deixat al descobert «la necessitat de reforçar tot l'àmbit de la salut pública, la part preventiva, que al meu judici ha de guanyar molt més pes». Així mateix, el candidat del PSC a la Generalitat considera que «també hem descobert la importància de fabricar al nostre país determinats medicaments i productes sanitaris, com les mascaretes o els respiradors».

En l'entrevista, Illa també mostra un punt d'autocrítica, assegurant que «ens vam equivocar amb les mascaretes», recordant quan en els primers moments de la pandèmia l'ús d'aquest producte sanitari no era obligatori. Per últim, considera que les acusacions fetes contra ell d'anar contra la Comunitat de Madrid per guanyar punts de cara a les eleccions catalanes no són certes, tot afirmant que «he actuat com a ministre de tota Espanya, tractant amb la mateixa educació, el mateix tracte i el mateix criteri a tothom».