Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper en una roda de premsa

Les paraules d'avui mateix de la Generalitat que tornen a espantar bars i restaurants

L'última dada de Rt ha estat de 0,84

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper en una roda de premsa
Sàmper ha alertat dels efectes de la reobertura de la restauració | Cedida

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha alertat aquest dimarts que «s'està invertint la corba» perquè «es comencen a veure els efectes de la reobertura del primer tram per exemple de la restauració». Durant l'acte de presentació del calendari solidari «Bombers amb Causa» del 2021 el conseller ha recordat que el canvi de tram està supeditat a una Rt menor de 0,9 i l'última dada és de 0,84. Ha insistit que les restriccions de mobilitat no es modificaran el cap de setmana vinent encara que hi hagi el pont de la Puríssima, i per tant que les limitacions de mobilitat seran del dijous a la nit al dilluns al matí: «no podem prohibir que la gent se'n vagi però diem que seria molt millor que la gent no marxés», ha afirmat.

«Sabem que molta gent deu estar esperant per marxar a les segones residències des de dijous a la nit com ja s’ha fet les darreres setmanes», ha reconegut Sàmper. Això no obstant, ha alertat en la conveniència de complir les restriccions d'interacció social i s'ha referit a les dades d'evolució de la pandèmia d'aquest dimarts.


«Això comença a tirar cap amunt, i ho hem vist avui mateix, demà veurem si la tendència segueix amunt, i alerta perquè el canvi de tram està supeditat a què l'Rt estigui a sota del 0,9 i ja estem a 0,84. Siguem molt rigorosos perquè això s’ha aplanat primer i avui ha començat a pujar, i això vol dir que s’està invertint la corba. Això no és gens menor», ha exposat.

Quatre vehicles dels Mossos perden benzina

A preguntes dels periodistes el conseller també s'ha referit a un error tècnic en el muntatge d'un element de la part posterior dels nous vehicles policials, que ha provocat que quatre dels cotxes tinguin una fuita de carburant. El conseller ha explicat que s'estan revisant la resta de vehicles policials.

El conseller ha fet aquestes declaracions en el torn de preguntes durant la presentació del projecte solidari 'Bombers amb causa'. Aquesta iniciativa, que enguany celebra el desè aniversari, recull totes les portades de les edicions anteriors. 

El projecte compta amb la participació dels cossos de bombers d'Andorra, Bombers de Barcelona i Pompièrs d'Aran i permet que nens atesos a Sant Joan de Déu puguin tenir millors tractaments.

La cultura no es contempla com a salconduit per al confinament de cap de setmana

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que la cultura no es contempla, per ara, com a excepció per al confinament de cap de setmana. «El Procicat no ens recomana fer exempcions, tampoc en aquest cas, perquè quan fas una excepció en un sector, tots els sectors et demanen òbviament les mateixes mesures de flexibilització», ha precisat en la roda de premsa posterior al consell executiu.

En una entrevista a Catalunya Ràdio la setmana passada, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, es va mostrar confiada que el proper escull que es podria «salvar» en una revisió «al més aviat possible» del pla de reobertura seria que la cultura esdevingués un salconduit per al confinament dels caps de setmana.

Budó ha justificat que Catalunya es troba en un «període de reobertura i no de desescalada de la pandèmia» enmig d'una fase de mitigació.