Miquel Sàmper, conseller d'Interior.

Sàmper avisa que aquest pont serà decisiu en les festes de Nadal

Mossos i policies locals vetllaran pel compliment del confinament municipal

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha alertat del risc de no complir les mesures contra la covid durant el pont de la Puríssima. En declaracions aquest matí a RAC1, ha assegurat que els Mossos i les policies locals controlaran el compliment del confinament municipal, que podria ser comarcal a partir de dilluns si finalment es passa de tram.

Sàmper ha volgut remarcar que el Nadal pot dependre del que es faci aquests dies, per això ha assegurat: «El pont l'hem de tenir molt ben controlat». Sobre aquestes dades, ha assegurat no estar «excessivament» d'acord amb els plantejaments fets des del govern espanyol i ha afegit que veient les darreres dades potser cal ser «una mica restrictius». «Al Govern ho meditarem i prendrem la decisió que considerem més oportuna», ha manifestat.

Així les coses, el conseller ha afirmat que durant el Nadal «s'haurà de fer molt control» i ser «conscients que encara no hi ha vacuna». Per això, ha considerat que els governs hauran de tenir en compte les condicions en les quals ens trobem a l'hora d’establir les mesures per aquestes dates tan assenyalades: «Pensem-ho bé i siguem conseqüents i conscients que encara no tenim el remei que permeti fer una reobertura», ha dit.

Interior preveu que més gent marxi del seu municipi aquest pont

Respecte al pont, ha afirmat que «és de preveure» que la gent marxi «de forma bastant més àmplia» del que ja han detectat els darrers caps de setmana. Per això, ha demanat que si hi ha aquests desplaçaments, s'eviti al màxim les interaccions fora dels grups de convivència. A més, ha insistit que continuarà vigent el confinament municipal fins al dilluns i a partir de llavors, i si es passa de tram, el comarcal. «Si sortim, fem-ho amb molta conscienciació que les coses són complicades de mantenir en la línia que volem», ha declarat.

Tot i que aquests últims dies hi ha hagut un empitjorament de les dades, ha afirmat que hauran de ser les autoritats sanitàries les que les avaluïn i prenguin la decisió final. En aquest sentit, ha apuntat a les declaracions de la consellera de Salut, Alba Vergés, que aquest dimarts va afirmar que aquest empitjorament estava previst i que la previsió era poder passar de tram. «No soc ningú per desmentir els criteris epidemiològics i farem el que ells diguin», ha assegurat.

Alerta per terrorisme

Per altra banda, el conseller d’Interior ha volgut recordar que Catalunya continua en un nivell 4 sobre 5 d'alerta per terrorisme i ha assegurat que després dels darrers esdeveniments a Europa no es pot «abaixar la guàrdia».

«Quan passa això la història demostra que el següent pas és baixar cap al sud d'Europa, el primer que es troba es Catalunya i una ciutat com Barcelona», ha manifestat. Per això, ha reconegut que el «risc és important» i que fins i tot a l'octubre es va detenir una persona a Palafrugell per enaltiment del terrorisme.