Pla tancat d'un agent dels Mossos d'Esquadra demanat la documentació a una conductora

Sàmper demana més col·laboració de Policies Locals i Mossos en controlar restriccions

El conseller ha exposat «la necessitat de reforçar les estratègies comunes de tots dos cossos policials quant als processos d'inspecció i sanció»,

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dilluns als comandaments de Policies Locals de Catalunya un «increment de la coordinació» amb Mossos d'Esquadra en el control i sanció per les restriccions relacionades amb el coronavirus.

Ho ha expressat en una reunió amb els caps dels 215 cossos policials municipals de Catalunya, en la qual també ha agraït el seu treball arran de la pandèmia, ha explicat la Conselleria en un comunicat aquest dilluns, 21 de desembre. 

El conseller ha exposat «la necessitat de reforçar les estratègies comunes de tots dos cossos policials quant als processos d'inspecció i sanció», i a la reunió també han assistit el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director general de Mossos, Pere Ferrer; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; la subdirectora general de Coordinació de la Policia, Begonya Adobo; i els directors dels serveis territorials del departament.

Vergés demana «tallar les comunicacions» amb el Regne Unit

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reiterat aquest dilluns la seva reclamació de «tallar les comunicacions» amb el Regne Unit davant el nou cep de Covid-19, que diu que no tenen constància de la seva presència a Catalunya.

Ho ha explicat en roda de premsa en la qual també han participat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper; el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz; la subdirectora general de coordinació i gestió d'emergències de Protecció Civil, Imma Solé, i el comissari dels Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero.

Vergés ha assegurat que les informacions sobre el nou cep els «preocupen i molt» perquè afecten la transmissió i aquest nou cep seria més transmissible, en les seves paraules. «Davant la incertesa que hi ha, no esperar a tenir certeses i tallar les comunicacions amb el Regne Unit», ha insistit la consellera, que ha explicat que així li ho ha fet saber al ministre de Sanitat, Salvador Illa.

També ha dit que alguns laboratoris de Catalunya, que de manera regular i aleatòria fan seqüenciació i anàlisi per a la detecció de possibles nous ceps del virus, «intensificaran» la seva activitat. En aquest sentit, Mendioroz ha subratllat que el fet que no tinguin constància que el nou cep estigui present a Catalunya «no vol dir que no hagi arribat» i que hagi produït nous casos.