Sánchez anuncia que les comunitats en risc extrem, com Catalunya, podran demanar l'estat d'alarma

El president del govern espanyol ha explicat els diversos nivells d'alerta per comunitats

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet una crida a mantenir una «actitud responsable». | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres, 23 d'octubre, quatre nivells d'estat de la pandèmia per comunitats (baix, mitjà, alt i extrem) i ha alertat que aquelles comunitats que es trobin en risc extrem —actualment serien 11, entre elles Catalunya— hauran d'aplicar mesures excepcionals, entre les quals hi ha la facultat de demanar l'estat d'alarma.

«Per contenir els contagis hem de reduir la mobilitat i els contactes entre persones»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat «màxima disciplina social» a la població perquè la «situació és greu». Sánchez ha avisat que venen «mesos durs» i ha reclamat «unitat» a la ciutadania així com a les administracions i partits polítics en la lluita contra la segona onada de coronavirus. «Per contenir els contagis hem de reduir la mobilitat i els contactes entre persones», ha dit en una declaració institucional aquest divendres, en què ha fet una crida a «intensificar l'acció». Sánchez ha refermat la competència autonòmica en aquesta fase de la pandèmia i ha situat en les comunitats la potestat d'aplicar restriccions.

Sánchez ha recordat que el document d'actuació homogènia pactat al Consell Interterritorial de Salut de dijous recull que la decisió sobre les mesures i el moment de prendre-les recau en les autonomies. «És el que estem veient al llarg i ample del nostre país en el dia d'avui», ha dit Sánchez, sobre els anuncis de noves restriccions i tocs de queda de comunitats com Madrid, el País Valencià o Castella i Lleó.

La Comunitat de Madrid prohibeix les reunions de no convivents entre la mitjanit i les 6 h

La Comunitat de Madrid prohibirà a partir de dissabte les reunions de no convivents entre la mitjanit i les 6 h. Ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, aquest divendres en roda de premsa després que el Consell Interterritorial de Salut no arribés a un consens per aplicar un toc de queda generalitzat a l'Estat espanyol. Les trobades socials fora del nucli familiar no es podran fer en aquesta franja horària ni en espais públics ni privats.

A banda, el govern d'Isabel Díaz Ayuso torna a restringir les entrades i sortides a zones bàsiques de salut amb una incidència del coronavirus alta a partir de dilluns. Es veuran afectades 32 zones de dotze municipis, de les quals nou a la capital espanyola.


Comentaris

envia el comentari