Pedro Sánchez al debat d'investidura

Sánchez assegura que un govern en funcions «pot aplicar el 155 sense problemes»

El president en funcions del govern espanyol ha indicat que encara no ha pres «cap mena de decisió» sobre aquest tema

El president del govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat durant una entrevista a 'Cadena SER' que «un govern en funcions té les capacitats més minvades però pot aplicar el 155 sense cap problema». En aquest sentit, ha demanat als independentistes que «no juguin amb foc» perquè encara no ha pres «cap mena de decisió»  sobre una possible nova aplicació d'aquest article.

Les paraules de Sánchez arriben el mateix dia del segon aniversari del referèndum per la independència de Catalunya i quan queden pocs dies perquè es conegui  la sentència del Suprem sobre el procés català. 

El govern rebutja aplicar un nou 155 a Catalunya
Sánchez ha manifestat que actuarà amb «fermesa democràtica» i des de la «unitat» | Cedida

 

Actuarà amb «fermesa democràtica»

Segons Sánchez, actuarà amb  «fermesa democràtica», amb «proporcionalitat» i des de la «unitat» amb altres forces espanyoles si cal adoptar «alguna decisió extraordinària al llarg de les pròximes setmanes o mesos». «Nosaltres no amenacem», ha dit, però «demano als independentistes catalans que no juguin amb foc» perquè «no condemnar la violència vingui d’on vingui» és «un error».

«Al contrari, hem vist el president de la Generalitat emparar i banalitzar algunes de les actuacions del Poder Judicial i de les forces de seguretat, cosa que ens ha semblat greu des del punt de vostè polític», ha sentenciat. Per tant ha advertit que no «juguin amb foc» perquè «nosaltres romandrem molt atents».

L'exhumació de Franco, abans de la campanya

Respecte a l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, Sánchez ha assegurat que  tindrà lloc «en unes setmanes» i que li «agradaria» que fos abans de la campanya electoral.  Serà, ha afirmat, «tan aviat com sigui possible» perquè «ja tenim l’ok del Tribunal Suprem». La data, ha afegit, se sabrà en un Consell de Ministres «perquè hem de notificar a la família quan es farà».

També et pot interessar...