Sánchez estudia una «flexibilització» de les fases a les zones rurals per permetre certes activitats

El govern espanyol insisteix que per al canvi d'etapa només es tenen en compte criteris tècnics

Imatge de Pedro Sánchez durant la roda de premsa posterior a la cimera europea a Brussel·les del 21 de juny del 2019L'executiu insisteix que cal «actuar amb molta prudència» durant la fase de la desescalada  l | ACN

El govern espanyol està estudiant una «flexibilització» de fases per a les zones rurals per permetre-hi certes activitats d’etapes posteriors. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que aquesta petició la van fer diversos presidents autonòmics a Pedro Sánchez a la conferència d’aquest diumenge i que el president va donar la instrucció que s’estudiés. Amb relació a les mesures que aplica el País Basc tot i trobar-se en fase 1, Illa ha dit que «qualsevol comunitat pot restringir activitats permeses en cada fase» però «sempre que sigui amb caràcter restrictiu».

En cap cas, ha dit, es poden fer activitats permeses en altres etapes, a excepció del cas de l’Espanya rural, que estan analitzant. Illa també ha insistit que el pas d’una fase a l’altra es fa sempre sota «criteris tècnics»: «No hi ha cap altra consideració de cap mena que obri en les decisions».

El ministre de Sanitat ha insistit que s’ha aconseguit controlar l’epidèmia del coronavirus i iniciar la desescalada però que cal «actuar amb molta prudència i no ens podem permetre una altra cosa que no sigui prendre decisions amb prudència i cautela».

 

Franges horàries

Salvador Illa també ha explicat que en la primera fase del pla de desescalada s’hauran de mantenir les franges horàries. No obstant això, ha obert la porta a moure-les per qüestions climatològiques.


Comentaris

envia el comentari