Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez

L'executiu espanyol es planteja tornar a decretar l'estat d'alarma

Sánchez adoptarà les mesures que calgui contra els rebrots

La portaveu del govern espanyol  i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, no ha descartat tornar a decretar l'estat d'alarma pels rebrots  si així ho recomanen les autoritats sanitàries. «Escoltarem als experts i a les autoritats sanitàries i, si en algun moment les autoritats sanitàries consideressin que el govern d'Espanya ha d'adoptar mesures addicionals, ho vam fer anteriorment i, evidentment, ho tornaríem a fer», ha dit Montero aquest dijous al matí en una entrevista a 'El Programa del Verano' de Telecinco.

La portaveu de l'executiu espanyol ha remarcat que per ara segueixen amb la tasca de «coordinació» amb les CCAA, que són les que tenen la «responsabilitat», i ha destacat la feina que està fent la Generalitat amb el brot de Lleida.

Tot i que la ministra ha demanat responsabilitat individual i ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a la població i ha assenyalat que «ara per ara podem constatar que el nostre sistema sanitari s'ha reforçat molt i aquest aprenentatge s'està reflectint en el fet que els brots detectats estan controlats, però no podem abaixar la guàrdia i s'han de mantenir les mesures perquè aquests rebrots no es disparin».

«Perplexitat» pels negocis irregulars del rei emèrit

Sobre el rei emèrit, Montero ha opinat que tothom deu sentir «preocupació» i «perplexitat» coneixent les informacions «greus» sobre els presumptes negocis irregulars de Joan Carles I. Montero ha subscrit les paraules d'ahir de  Pedro Sánchez sobre la «pertorbació» per les informacions i també l'agraïment pel fet que Felip VI se'n distanciï.  

D'altra banda, Montero ha insistit a allargar la mà al PP per als pressupostos. Montero ha desitjat «tenir uns comptes públics que comptin amb el consens de tots», inclosos els populars, «a qui no descarto a l'hora de poder formular-les». Donar aquest suport, segons Montero, no és fer-ho a l'executiu sinó «a Espanya». «Tots hem d'aportar el nostre granet de sorra» per tenir PGE, ha remarcat.

La ministra ha defensat que «el PSOE sempre ha realitzat una sèrie clara de premisses importants per impulsar aquest país, especialment després d'aquesta pandèmia. S'ha de fer d'una forma molt diferent de com ho va fer el PP en l'anterior crisi i el nostre full de ruta és totalment diferent».