El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.

Sánchez prorroga l'estat d'alarma fins al 26 d'abril

És la tercera pròrroga de 15 dies

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, prorroga l'estat d'alarma decretat pel coronavirus fins al pròxim 26 d'abril. Així ho ha decidit després de la reunió que ha mantingut aquest dissabte amb el comitè científic que analitza totes les dades i models estadístics que calculen com pot evolucionar l'epidèmia.

Sánchez està contactant amb els principals portaveus

Aquest dissabte s'ha anunciat que Espanya ja suma prop de 12.000 morts i 125.000 infectats a causa del coronavirus. Aquesta serà la tercera pròrroga de 15 dies  que es du a terme i l'executiu espanyol necessita el suport de l'oposició, que votarà en el pròxim Consell de Ministres. «He rebut la trucada de Sánchez per informar-me que sol·licitarà al Congrés la pròrroga de l'estat d'alarma. Li he tornat a transmetre el suport del PP per a les mesures de contenció contra el coronavirus. La  lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència», ha afirmat el líder del PP, Pablo Casado.

El president espanyol està informant d'aquesta segona pròrroga de 15 dies  als líders dels partits polítics per explicar quines són les raons que l'han portat a prendre aquesta decisió i demanar-los el seu suport en la votació que es durà a terme en el Congrés dels Diputats la pròxima setmana, ja que l'estat d'alarma està aprovat fins al cap de setmana de l'11 i 12 d'abril.

«Setmanes amb restriccions molt estrictes»

A més, en la compareixença que ha realitzat aquest migdia a través dels principals mitjans de comunicació, ha assegurat que encara queden «setmanes amb  restriccions molt estrictes». Segons el president, aquesta pròrroga que ha anunciat «és el temps que necessita el nostre sistema sanitari per a recuperar-se».

A més, també ha volgut remarcar que en l'àmbit econòmic, s'estan «esforçant a esmortir el bestial impacte econòmic i social sense precedents».