Pedro Sánchez en una roda de premsa

Sánchez diu que els abonaments de Rodalies seran gratuïts i anuncia noves mesures

El president espanyol anuncia impostos excepcionals a les grans energètiques i a la banca, i la gratuïtat dels abonaments de Rodalies

Pedro Sánchez ha anunciat que el govern espanyol bonificarà el 100% dels abonaments de Rodalies i trens de mitjana distància operats per Renfe. És a dir, de l'1 de setembre fins al 31 de desembre, els abonaments de Rodalies seran gratuïts. 

«Em deixaré la pell per defensar a la classe treballadora del país», ha dit Pedro Sánchez després de fer l'anunci sobre Rodalies en el seu discurs d'obertura en la vint-i-sisena edició del Debat sobre l'estat de la Nació en el Congrés dels Diputats.

Durant la seva intervenció, el cap de l'Executiu espanyol ha anunciat també que es desbloquejarà «de manera immediata» 'La Operación Campamento' per a la construcció de fins a 12.000 habitatges a Madrid

«Soc plenament conscient de les dificultats quotidianes de la gent. Sé que cada vegada hi ha menys marge de maniobra... que cada vegada costa més arribar a final de mes. Me'n faig càrrec», ha dit. 

Impostos a les energètiques

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts durant el debat de política general que el seu executiu crearà dos nous impostos excepcionals i temporals, a les grans energètiques (elèctriques, gasistes i petroleres i a la banca, i bonificarà el 100% dels bitllets multiviatge de Rodalies de Renfe. 
Segons el president espanyol, són mesures en resposta a l'increment de la inflació i permetran recaptar 3.500 milions d'euros l'any, perquè aquest govern «no permetrà que el patiment de molts sigui el benefici d'uns pocs». 

Sánchez també ha anunciat que tots els estudiants de més de 16 anys que ja reben una beca, un milió, rebran una beca complementària de 100 euros al mes entre setembre i desembre d'aquest 2022.

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

L'impost a les grans empreses energètiques tindrà vigor els anys 2023 i 2024 sobre els beneficis del 2022 i 2023, i l'executiu espera que recapti 2.000 milions d'euros, perquè «els beneficis no cauen del cel, sinó que surten de la butxaca dels ciutadans».

L'impost a les grans entitats financeres compensarà els seus beneficis per l'increment dels tipus d'interès, i serà «excepcional i temporal» durant dos anys. Segons Sánchez, permetrà recaptar 1.500 milions d'euros a l'any.

També ha anunciat que el seu govern bonificarà el 100% de tots els bitllets de diversos viatges operats per Renfe. La bonificació passarà així del 50% al 100% per a tots els abonaments de Rodalies i mitjana distància des de l'1 de setembre al 31 de desembre d'aquest any. La mesura se suma a la bonificació al metro urbà.