Jugadors de la primera plantilla del Barça amb Josep Bartomeu, 13 de març 2020

La lliga de futbol tornarà a partir del 8 de juny

Ho ha explicat en roda de premsa aquest migdia

El govern central ha autoritzat la represa de les grans competicions esportives i professionals, per la qual cosa la lliga de futbol professional tornarà el proper 8 de juny. Així ho ha manifestat aquest dissabte el president de l'executiu central, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa telemàtica des de la Moncloa. «Amb l'aval del Consell Superior d'Esports, el govern ha donat llum verda perquè es torni a celebrar la lliga», ha assenyalat Pedro Sánchez.

L'executiu, segons ha explicat Sánchez, ha fixat el 8 de juny com a data perquè es reprengui la competició perquè en aquest moment «s'iniciarà la fase 3 de la desescalada a gran part d'Espanya». El president del govern central ha assegurat que la Lliga espanyola tornarà «en condicions que garanteixin les màximes condicions sanitàries». «El futbol espanyol té un seguiment massiu», ha sentenciat.

El president espanyol anuncia que estudia una sisena pròrroga de l'estat d'alarma

Sánchez també ha confirmat que el govern  està «estudiant» la possibilitat de demanar la sisena pròrroga de l'estat d'alarma perquè és el seu «deure» i considera que «l'únic instrument» que permet restringir la mobilitat dels ciutadans i el seu dret de reunió. «Hem de veure l'evolució epidemiològica durant aquests 15 dies», ha insistit com a base per prendre una decisió en l'actual escenari, quan Espanya està ja «en els últims metres del túnel» de la crisi provocada per la Covid-19.

Sánchez no ha aclarit amb quins grups polítics intentaria tirar endavant aquesta nova pròrroga, tot i que sí que ha apuntat que la decisió es prendrà «escoltant» a les comunitats autònomes i els partits polítics; però tenint en compte que «ha d'anteposar sempre» la salut pública  a altres consideracions per «no posar en risc el que s'ha aconseguit amb molt d'esforç».