Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez durant la Constitució de les Corts el 21 de maig de 2019

La defensa de Sànchez, Rull i Turull sol·licita la llibertat dels presos i la nul·litat del judici al TC

L'advocat Jordi Pina apel·la a la resolució judicial del TJUE sobre la immunitat de Junqueras

Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez durant la Constitució de les Corts el 21 de maig de 2019
Sànchez, Rull i Turull reclamen la nul·litat del judici del procés amb un recurs presentat al Constitucional | Catalunya Diari

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull ha obert l'última porta i ha presentat al Constitucional  un recurs per reclamar la nul·litat de la sentència del procés i així alliberar els polítics presos. L'advocat Jordi Pina es basa, aleshores, en la doctrina Junqueras apel·lant a la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l'exvicepresident del Govern que va dictar a favor de la seva immunitat com a eurodiputat.

El Suprem no pot anul·lar el judici

«No només el Tribunal Suprem té l'obligació de resoldre sobre els efectes d'aquesta sentència sinó que també ho hem demanat al TC que ha de pronunciar-se, primer si admet a tràmit el recurs», ha avançat el lletrat en una compareixença assenyalant que la decisió del tribunal europeu hauria de comportar la «suspensió de la sentència del judici al procés i el Tribunal Suprem hauria de deixar en llibertat els presos polítics». En la mateixa línia, Pina ha recordat que la nul·litat del judici l'ha de declarar un tribunal diferent del qual el va processar i, consegüentment, ha presentat el recurs al Constitucional.

  

També et pot interessar...