Sancionen expositors del Mobile amb 53.000 euros per oferir feines sexistes

Les empreses sancionades requerien hostesses d'almenys 1,75 metres d'alçada, faldilla curta, mitges primes o sabates de taló de cinc centímetres
En total s'han sancionat sis empreses per infracció molt greu en vulnerar el dret a la igualtat | Cedida

 

Inspecció de Treball ha sancionat amb 53.000 euros a diverses empreses expositores en la darrera edició del Mobile World Congress per oferir feines sexistes i discriminatòries després d'una denúncia d'UGT el passat mes de febrer.

 

Les ofertes es publicaven en portals d'internet i requerien, entre d'altres, dones que vestissin amb faldilla curta, mitges primes, maquillatge obligatori o sabates de taló de 5 centímetres, a més d'una alçada mínima d'1,75 metres. Segons la resolució que Inspecció de Treball ha fet arribar al sindicat, es van inspeccionar les ofertes i es va personar a la Fira de Barcelona.

 

Sis empreses sancionades

El resultat és la sanció a sis empreses per infracció molt greu en vulnerar el dret a la igualtat i la no discriminació per raó de sexe, i una altra per discriminació en l’accés al treball i també per incompliment en matèria de temps de treball i per deficiències en les avaluacions de riscos laborals i per falta d’entrega d’equips de protecció individual.

 

UGT ha instat els organitzadors i patrocinadors del MWC establir els «mecanismes necessaris» per adaptar les condicions a la legalitat vigent i que eradiquin «qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe» i la cosificació de la dona.

 

També et pot interessar...