Dispositiu especial per evitar les 'manades' a Barcelona

Una empresa rebrà 34,000 euros per a muntar tres estands per a atendre a possibles víctimes
Hi haurà tres estands en total: un al Front Marítim, un a les Festes de La Mercè i l'últim a les festes Lali Jove 2020 | Catalunya Diari

 

D'aquí ben poc, Barcelona comptarà amb un nou dispositiu destinat a evitar que hi hagi 'manades' que cometin agressions sexuals per la ciutat. L'Ajuntament que presideix Ada Colau va adjudicar el passat 3 de juliol un contracte de 34,783 euros a una empresa que es faria càrrec de muntar tres estands on es podran atendre a possibles víctimes d'aquestes agressions.

 

L'enquesta de violència masclista que es va fer a Catalunya l'any 2017 mostra que el 29,29% dels tocaments sexuals que es produeixen amb violència són en espais d'oci, mentre que sense violència també es produeix un 31,03%.

 

«Protocols per a violències masclistes, sobretot en festes programades per l'Ajuntament»

És per això que l'Ajuntament s'ha proposat crear equips per a impulsar «protocols d'actuació davant violències masclistes i, en especial, davant les violències sexuals en contexts de festes promogudes pel mateix Ajuntament de Barcelona», segons ha publicat el mateix consistori. Aquest protocol està impulsat pel Departament d'Informació i Atenció a les Dones (DIAD), el qual depèn de la regidoria de Feminismes, LGBTI i Relacions Internacionals.

 

Un dels punts més calents seran les festes de La Mercè, on l'Ajutament vol tenir especial cura | BAM

 

Estands amb horaris majoritàriament nocturns

Els espais que més preferència tenen a l'hora de col·locar-hi un estand són, en primer lloc, el Front Marítim, les festes de la Mercè i les festes Lali Jove de 2020. La parada del Front Marítim estarà ubicada a prop de l'Hospital del Mar, una zona on durant les últimes setmanes s'han produït diverses agressions, i estarà actiu durant les nits d'estiu – de 12 de la nit a les 7 del matí –. Només, però, es mantindrà obert durant els divendres, dissabtes i diumenges dels mesos de juny, juliol i agost. També obrirà els dies 15 d'agost, 11 de setembre i per les festes patronals – del 20 al 23 de setembre –.

 

Per altra banda, un dels altres dos estands estarà situat durant les Festes de La Mercè, els quals estaran situats en dues zones diferents però sempre a prop dels espais de festa. Segons ha fet públic l'Ajuntament: «S'informarà i atendrà en un espai tranquil i reservat a les persones en cas d'agressions greus». Un dels estands estarà situat a l'Avinguda Reina Maria Cristina – del 20 al 23 de setembre – i el segon, a la platja del Bogatell – 21 i 22 de setembre –, que corresponen als dos espais que acullen concerts de música i es mantindran oberts de les 9 del vespre a les 4 de la matinada.

 

El contracte que ha adjudicat l'Ajuntament a aquest projecte fa referència només al lloguer del mobiliari, equipaments, muntatge i manteniments de la parada, encara que l'Ajuntament també els hagi de dotar amb material de neteja, farmaciola, extintors, mantes i aigües. L'empresa que se n'encarregarà d'aquesta gestió serà 'Aktes Serveis Integrals', la qual dirigeix Alejandro Sánchez Nofre, membre de la Fundació Catalunya Estat i també soci del president de la Fundació de l'Institut Nova Història (INH).

 

També et pot interessar...