Un mossèn sancionat i una trentena de feligresos desallotjats per una missa a Lloret de Mar

S'incomplia la fase 0 de la desescalada

Mans d'un mossèn fent missa en una església
La Policia va haver de desallotjar l'església | PIXABAY

La Policia Municipal a desallotjar una trentena de feligresos de l'església de Sant Romà de Lloret de Mar, a la Selva, on el mossèn Martirià Burgada estava celebrant una missa. Davant l'incompliment de les mesures estipulades a la fase 0 de la desescalada, els agents van sancionar el mossèn, segons recull el 'Diari de Girona'.

El passat diumenge 10 de maig els agents van acudir al temple per avisar al mossèn que l'ofici no es podia realitzar però el mossèn no hi estava d'acord: «L'església es pot obrir una estona cada dia» ha declarat a 'Nova Ràdio Lloret'. A més, ha assegurat que ha seguit fent missa durant tot el confinament i que aquells que han volgut assistir ho han pogut fer. 

Els fidels desallotjats van seguir la missa des del carrer

Aquest diumenge quan havia de començar l'ofici la Policia Municipal es va personar a l'església i va ordenar als fidels que abandonessin el temple. Un cop al carrer van seguir la missa a través de les finestres obertes. No obstant això, el mossèn va sortir al carrer per donar-los la comunió i, segons recull el mitjà citat, va defensar que té el suport del bisbe: «Jo tinc l'església oberta per a tothom que vulgui entrar i si coincideix que estic fent missa penso que tenen tot el dret a poder quedar-se».

L'obertura dels temples religiosos no estava permesa fins a l'inici de la fase 1, que algunes regions sanitàries de Catalunya van començar aquest dilluns, on només es permet el 30% del seu aforament. Aquest s'incrementarà al 50% quan s'assoleixi la fase 2 de la desescalada.


Comentaris

envia el comentari