Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La fiscalia ha reduït la sol·liciud de penes als sis acusats

Sandro Rosell: «El primer dia a la presó ens van donar quatre preservatius i vaselina»

L’expresident del FC Barcelona detalla la seva experiència a la presó després de passar-hi 21 mesos fins a quedar absolt
La fiscalia ha reduït la sol·liciud de penes als sis acusats
Sandro Rosell va passar 643 dies de presó preventiva, la major xifra de la història a Espanya | Cedida

L’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha trencat el silenci després de quedar absolt i sortir de la presó ara farà un any. En una entrevista a Mundo Deportivo, Rosell ha detallat alguns dels episodis més destacats dels 21 mesos que va viure de presó preventiva, abans de ser declarat innocent  per un delicte de blanqueig de capitals i organització criminal.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Qui va ser president del Barça entre el juliol del 2010 i el gener de 2014 va passar 643 dies de presó preventiva, la major xifra de la història a Espanya. En primer lloc, Sandro Rosell assegura que sinó hagués estat president del Barça  no hagués anat a la presó: «no en tinc cap mena de dubte».

«Ni tampoc crec que ningú m’hagués investigat  empresarialment, ni espiat, ni hagués tingut una persecució fiscal  tan agressiva que encara segueixo tenint, 72 actuacions de l’Agència Tributària des que vaig sortir escollit president del Barça. Abans de ser president, zero inspeccions fiscals. Casualitat?», es pregunta l’exmandatari blaugrana.

La seva experiència a la presó

«Recordo que ens van donar quatre preservatius i quatre bosses amb vaselina. Em vaig preocupar una mica». Això és el primer que recorda Sandro Rosell  en el seu primer dia a la presó de Soto del Real. Segons l’expresident del FC Barcelona, els dies més durs eren aquells quan l’advocat venia per informar que havien denegat, novament, la llibertat condicional per risc de fuga.

Per una altra banda, reconeix que la seva família, especialment la dona, i els amics van ser un pilar molt important durant els 643 dies de presó preventiva. A més, també ha destacat el suport que va rebre del seu company de cel·la:  Joan Besolí, soci i amic.

Els partit del Barça els seguia per la ràdio i assenyala que molts presos sud-americans li deien ‘presi’. De fet, explica que aquest esport és «una clau mestra» dins la presó i que «obre moments de felicitat». Per una altra banda, manifesta que el president del Real Madrid CF, Florentino Pérez, es va interessar per ell mitjançant un amic en comú.

«La magistrada Lamela va prevaricar»

Sandro Rosell assegura, juntament amb els seus advocats, que la magistrada Lamela  va prevaricar  i és per aquest motiu que ha interposat una querella a la jutgessa per «depurar responsabilitats  i intentar arribar fins al final d’aquest escàndol judicial». De fet, va més enllà i assegura que «no va poder prevaricar sola, en aquesta prevaricació va tenir una inductora imprescindible que va ser la fiscal».

Un fet que diu que no li perdonarà mai serà perdre’s la celebració  de la majoria d’edat  de la seva filla Joana. «És una cosa que em costarà molt d’oblidar i en conseqüència perdonar a la jutgessa Lamela». Finalment, Sandro Rosell assenyala que després de sortir de la presó  manté la relació amb alguns presos  perquè a dins «es creen llaços d’amistat» i la «solidaritat entre els interns és increïble».