Els sanitaris alerten que tornem a anar «camí del confinament»

Una ciutat espanyola està «molt a prop» de complir els ràtios perquè la ciutat es tanqui en els pròxims dies

Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se
Una ciutat espanyola està «molt a prop» de complir els ràtios perquè la ciutat es tanqui en els pròxims dies | cedida

Com cada dia, Sílvia ha anat a treballar al centre de salut burgalès de Los Comuneros. Aquesta sanitària és la responsable d'infermeria d'un centre mèdic que està cada vegada més al límit per la pandèmia. Segons passen els dies, a la llista de pacients crònics, vacunació antigripal i seguiments, s'han de sumar les proves PCR i els casos de coronavirus

«La situació està bastant malament», confessa Silvia en declaracions a 'Nius', abans de demanar una mica de «paciència als seus pacients. Tant infermeria com medicina estem saturats. Tenim moltíssima feina i estem desbordats». 

«És normal que ens confinin perquè no sabem respectar-nos entre nosaltres»

Aquest centre mèdic situat en el centre de la capital burgalesa s'ha erigit en una de les seves àrees bàsiques de salut amb la incidència acumulada més elevada de tota la capital. I davant aquesta complicadíssima situació, aquesta infermera ho té molt clar: «Anem camí cap al confinament».

La ciutat de Burgos veu com jornada rere jornada els casos de coronavirus van augmentant i la seva incidència acumulada arriba ja als 414 positius per cada 100.000 habitants. Per aquest motiu, són molts els burgalesos els que, com Silvia, pensen que la ciutat està a prop de patir un nou confinament total. 

«És el que haurien de fer perquè això vagi a millor», confessa un veí del centre de la ciutat. «És normal que ens confinin perquè no sabem respectar-nos entre nosaltres». 

La crida de l'alcalde de Burgos als joves

En l'àmbit polític, el regidor burgalès està molt preocupat pel que els hi ve a sobre: «Estem molt a prop d'incomplir aquestes ràtios que provocarien que la Junta de Castella i Lleó prengui la decisió de tancar la ciutat», assegura Daniel de la Rosa, alcalde de Burgos. «Arribar a 500 casos i ens passarà com a Salamanca». 

Tot i això, l'alcalde de la ciutat creu que encara «som a temps d'evitar aquest confinament en la mesura del possible». És per aquest motiu que aconsella evitar els espais tancats i les concentracions de gent.


Comentaris

envia el comentari