Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

Els col·legis sanitaris catalans demanen urgentment un confinament «més estricte»

Padrós assegura que el col·lectiu de professionals sanitaris vol més mesures

Tots els col·legis de professionals sanitaris de Catalunya exigeixen un confinament «més estricte i intens», segons ha assegurat el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, en una piulada. 

«Informo que tots els Col·legis de professionals sanitaris de Catalunya davant l'actual situació sanitària, demanem un confinament més estricte i intens», ha dit, reiterant una petició que ja havia fet ell prèviament. De fet, Padrós adverteix que la situació «frega el col·lapse» i que «empitjorarà» i afirma que en aquestes condicions «caldria ajornar les eleccions del 14-F».

Per la seva banda, el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, ha avisat que els professionals estan «esgotats físicament, psíquicament i emocionalment». «Per tot això, demanem un confinament estricte, intens i curt», ha reiterat. També ha compartit el missatge a les xarxes socials el president del Col·legi de Metges de Tarragona, Sergi Boada.

«Cal un confinament total»

De fet, en una entrevista a 'La Xarxa', i tal com recull TV3, la degana del Consell de Col·legis d'Infermeria de Catalunya ha reclamat «un confinament total»: «Nosaltres ara creiem que cal un confinament total. Estem en tots els hospitals pràcticament al 100% de la capacitat de les UCI i també de les unitats d'hospitalització i arribarà un moment que no hi haurà tampoc habitacions per als pacients greus».

Alhora, ha assegurat que des dels hospitals s'estan suspenent totes les activitats que no són de caràcter urgent per tal de dedicar tot el personal possible a l'UCI: «Hi haurà problemes a les portes d'urgències perquè no podrem donar atenció a pacients d'altres patologies, i pacients que tenen altres tipus d'intervencions no s'operaran durant molt de temps, perquè no podrem».