Manifestació independentista a Barcelona

L'associació independentista que ha trobat «irregularitats» als seus comptes

L'entitat es compromet a solucionar els fets de la forma més «ràpida, clara i transparent» possible

Sanitaris per la República ha denunciat suposades «irregularitats» en la gestió de la tresoreria durant l'etapa de l'antic equip directiu. A través d'un comunicat, la nova junta —que s'ha mostrat totalment aliena als responsables— ha assegurat que ja està treballant per solucionar els fets de la forma més «ràpida, clara i transparent» possible. De fet, ha subratllat que actualment no hi ha cap investigació externa, ni tampoc cap episodi de difamació de rumors que hagi propiciat el seu descobriment. «Tenim el compromís de ser una associació impecable», ha recordat, tot i que també ha volgut demanar disculpes per avançat.

La nova junta vol aclarir les suposades «irregularitats» a la tresoreria de l'entitat

El 19 de desembre passat es va constituir en assemblea la nova Junta Directiva de Sanitaris per la República, arran de la dimissió del president de l'entitat i, com a conseqüència, de la resta de membres que l'havien acompanyat fins al moment. Al comunicat, la nova junta explica que a causa d'aquest canvi, treballen per «estar al corrent» de la situació actual, després de ser coneixedors de diverses irregularitats relacionades amb la gestió dels comptes. Uns fets que, apunten, els han «sorprès» i els quals volen aclarir, «posant els mitjans necessaris» per evitar que «es tornin a repetir».

Des de la nova junta han afegit que resten a disposició de qualsevol persona per tal de resoldre els dubtes que hi hagi al respecte. «Volem remarcar que seguirem als carrers per estar al vostre costat i tenir cura de vosaltres», han assenyalat al comunicat, «la nostra lluita és la mateixa que la vostra».

3.000 persones a la manifestació de l'ANC d'aquest diumenge, segons la Guàrdia Urbana

En un altre ordre de coses, però encara en el camp de l'independentisme català, unes 3.000 persones segons la Guàrdia Urbana s'han concentrat aquest diumenge a la plaça Catalunya de Barcelona, en un acte que ha convocat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demanar a ERC, Junts i la CUP un Govern independentista. S'han vist moltes banderes catalanes i estelades, a més de pancartes a favor de la independència i de l'amnistia, i cartells en què es llegia 'Som el 52%', en referència a les eleccions del 14-F.

L'acte s'ha convocat sota el lema 'Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional' i han participat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i diversos representants d'entitats i organitzacions independentistes, que han llegit un manifest. Després d'una actuació musical s'ha llegit el manifest, que ha reclamat un Govern independentista: «Demanem a ERC, Junts i la CUP que actuïn amb sentit d'Estat per conformar un executiu independentista fort». També ha destacat que el 14-F es va aconseguir «una fita històrica» en superar el 50% dels vots el 14-F, malgrat la pandèmia, la repressió i el descoratjament, afirma textualment el manifest.