IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els ancians també podran sortir a passejar des del 2 de maig

L'opinió dels presidents autonòmics serà clau en aquesta fase de la desescalada

Imatge d'arxiu d'una roda de premsa a Moncloa per informar sobre el coronavirus
Les persones grans també podran sortir el 2 de maig | EFE

Si tot surt segons el previst, el pròxim 2 de maig, el president del governpermetrà alleujar el confinament dels més grans. Aquest sector de la població, especialment castigat per la Covid-19, podrà sortir al carrer, tot i que al principi es deia que anaven a ser els últims a poder fer vida normal.

«Quan es va decretar l'Estat d'Alarma, Espanya tenia uns increments, en el nombre diari de contagiats, del 35%. Avui tenim un increment del 0.8%. La dada de nous contagiats és avui inferior al d'Alemanya. Si l'evolució es confirma, i pensem que pot ser, el dia 2 de maig donarem una nova ordre per permetre passejades i activitats a l'aire lliure. Dels passejos es podran beneficiar les persones grans amb tota seguretat», sentenciava Illa.

En la mateixa compareixença, Teresa Ribera, vicepresidenta per a la Transició Ecològica, anunciava la progressiva revitalització de l'economia. «Pensar en la desescalada és pensar a adobar el terreny per a la recuperació de la societat i de l'economia. És imprescindible el diàleg amb les patronals, és imprescindible el diàleg amb els treballadors, és imprescindible el diàleg amb les autoritats locals i autonòmiques», assegurava.

«No serà una normalitat com la que coneixíem»

Malgrat que Espanya ja camina cap a la normalitat, des del govern adverteixen que «no serà una normalitat com la coneixíem fa un any». De moment, Illa i Fernando Simón ja han lliurat al govern un informe amb «recomanacions sanitàries per a l'estratègia de transició».

En aquest informe, es recull un sistema assistencial capaç de respondre a possibles repunts, recursos per detectar els casos sospitosos i per diagnosticar la malaltia de forma ràpida en l'atenció primària, a més dels esforços que ha de realitzar la població per assegurar la distància social i la higiene.

A més, en plena fase de desescalada, el govern també tindrà molt en compte l'opinió dels presidents autonòmics per al pròxim 2 de maig, ja que si tot va bé, el govern podria permetre realitzar esport de manera individual o donar passejos.


Comentaris

envia el comentari