Sanitat aclareix la veritat sobre un nou confinament al setembre

Diversos membres del govern han volgut resoldre aquest dubte

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
Les autoritats sanitàries parlen del suposat nou confinament | El Periódico

La situació a Espanya per la pandèmia de la Covid-19 és cada vegada més preocupant, i és que cada dia augmenta de forma considerable el nombre de contagis. Segons les últimes dades de Sanitat, des del mes de juny s'han detectat 1.374 brots arreu del territori que han deixat més de 14.500 persones infectades. Avui dia segueixen actius 1.019 d'aquests brots, i són encara 10.400 les persones que tenen el virus. 

Davant d'aquesta situació són molts els ajuntaments que estan plantejant confinar als seus ciutadans, especialment allí on s'han registrat més brots. Això ha augmentat els rumors d'un nou confinament al mes de setembre, i fins i tot el mitjà anglès 'Euro Weekly News' ja hauria confirmat la notícia. Els membres del govern espanyol han volgut aclarir aquestes especulacions. 

La notícia sobre el confinament de setembre

Tal com hem mencionat, el mitjà anglès 'Euro Weekly News' ha publicat una notícia on asseguren que Espanya planteja un nou confinament a partir del 18 de setembre. Segons han informat, dos diputats espanyols, dels quals no diuen els noms, haurien filtrat aquesta informació, i anuncien que el confinament es produirà en tres fases de 14 dies cadascuna:

  • La primera fase començaria el 18 de setembre i consistiria en un confinament regional. Els veïns no podrien sortir dels seus municipis. A més, es tancarien les fronteres amb Portugal, França i inclús amb Itàlia. 
  • En la segona fase, segons el citat mitjà, no podrien obrir els negocis que no són essencials. Entre aquests es trobarien els restaurants i bars i també cinemes i teatres.
  • A la tercera fase, segons exposa 'Euro Weekly News', a Espanya es viuria un confinament com el que va tenir lloc el passat mes de març. Els ciutadans només podrien sortir al carrer per activitats bàsiques i necessàries com anar a la farmàcia o al supermercat. 

Sanitat aclareix la notícia

Aquesta notícia s'ha tornat viral a les xarxes socials, i molts ciutadans asseguren que s'estan preparant ja per al nou confinament. No obstant això, el diari 'Ideal' ha contactat amb el Ministeri de Sanitat per confirmar o desmentir la notícia, i finalment s'ha pogut saber que es tracta d'una notícia falsa

La ministra de Defensa, Margarita Torres, ha volgut qualificar la notícia de «ciència-ficció». És més, ha indicat que «no sé d'on surt, però no està previst per res un confinament. El que pugui passar mai ningú ho sap, tampoc un mitjà de comunicació i menys un estranger». Com no podia ser d'altra manera, el Director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha parlat també al respecte. «En cap fòrum o reunió en la qual jo hagi participat s'ha mencionat el tema. Són notícies falses que corren, no sé amb quina intenció», ha manifestat. 

María Neira, la Directora de Salut Pública i Medi ambient de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), també ha negat la informació. «Avui pensem que no seria necessari. El més important és intentar evitar-ho al màxim per les conseqüències econòmiques i en la salut mental i perquè deixen de prestar-se els serveis bàsics de salut», ha explicat. 


Comentaris

envia el comentari