Cribratge de la Covid-19 a la Seu d'Urgell el 20 d'agost del 2020

Sanitat decreta el confinament a Benigànim i supèn la tornada a l'escola

El departament ha dictat una resolució per la qual s'acorden mesures addicionals al municipi valencià durant 14 dies naturals

La conselleria de Sanitat ha dictat una resolució per la qual s'acorden mesures addicionals al municipi de Benigànim (València) durant 14 dies naturals, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 que viu en l'actualitat la localitat. Entre aquestes mesures s'inclou també el seu confinament.

Segons ha informat la conselleria en un comunicat, la situació actual epidemiològica al municipi de Benigànim, d'acord amb els informes emesos des de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, «evidencia un augment de la propagació del virus en la localitat», on s'ha produït un increment exponencial en la incidència d'aquesta malaltia, «molt superior a l'esperat».

De fet, s'ha passat d'una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d'agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies), i s'ha produït la «pèrdua de traçabilitat dels casos».

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que l'increment de casos dels últims set dies «evidencia una important propagació del virus a Benigànim i indica una transmissió comunitària sostinguda, per la qual cosa és necessària l'adopció d'aquestes mesures temporals, amb l'objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi. Ha estat una decisió difícil, però necessària».

Barceló ha agraït «la col·laboració permanent prestada per l'alcaldessa de la ciutat» i ha demanat la «màxima col·laboració» per part de la ciutadania perquè les mesures addicionals adoptades «serveixin per a recuperar, l'abans millor, el control de la situació epidemiològica».

Les limitacions entren en vigor aquest mateix dilluns, 31 d'agost, a la tarda i comporten el confinament del municipi. Així, es restringeix l'entrada i sortida de persones excepte en diversos casos: anar al metge, anar a treballar, tornar al lloc de residència habitual, fer-se càrrec de persones majors, menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa.

La circulació per carretera i vies que circulin o travessin el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguin origen i destinació fora del terme municipal. Se suspèn així l'activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

Tancament de les instal·lacions

A més, durant els pròxims 14 dies, s'acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments d'anàloga naturalesa; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d'oci del municipi, tret que en els mateixos es presti el servei de menjars per a endur-se o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d'espectacles esportius amb públic; les noces, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l'assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.En aquest últim cas, les vetlles tenen una limitació de 15 persones si són a l'aire lliure, i de 10 en espais tancats, es tracti o no de persones convivents. La participació en la comitiva per a l'enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i afins a més del ministre de culte.