Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020

El Ministeri de Sanitat confirma l'origen del coronavirus

L'ha exposat a través d'un informe

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020
El Ministeri ha exposat les conclusions sobre l'origen del virus a través d'un informe | Cedida

Des que el coronavirus apareixia lamentablement a les nostres vides, són moltes les teories que han anat sorgint sobre l'origen d'aquesta. No obstant això, ara el Ministeri de Sanitat d'Espanya ha confirmat com es va originar el virus. En concret, ho ha fet a través d'un informe científic-tècnic del departament del govern, dirigit per Salvador Illa.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Mitjans com 'Voz populi' han filtrat que en aquest document s'indica que «sembla clar» que els ratpenats serien l'origen del Covid-19. I és que així es dedueix de les investigacions i estudis que s'estan duent a terme a partir de mostres de teixits congelats d'un total de trenta pangolins, que es consumeixen de forma il·legal a la Xina. Si s'ha arribat a la conclusió que aquest és el punt de partida de la pandèmia és perquè aquest té una similitud genètica d'entre el 85% i el 92% amb aquelles mostres.

Dubtes en la transmissió entre humans i animals

Això sí, de moment, no s'ha aconseguit conèixer la manera en què es van poder produir els primers casos de coronavirus en humans, és a dir, no se sap la manera en què el virus es va poder transmetre d'aquests animals als homes. No obstant això, tot sembla indicar que podria haver tingut lloc en estar les persones en contacte amb aquests animals infectats o bé a partir de les seves secrecions.

A més de tot això, en l'informe del Ministeri de Sanitat es deixa patent que «és possible» la transmissió humà-gat del Covid-19, així  entre fures o entre els mateixos gats. Això sí, també es deixa clar que, de moment, no hi ha evidència científica  i confirmada d'aquesta transmissió d'animals a humans ni tampoc es considera que el que és la malaltia en els animals repercuteixi de forma considerable en la pandèmia. Caldrà esperar que concloguin diferents estudis a fons per poder tenir més certeses sobre el coronavirus i la seva transmissió al complet.