Sanitat demana als ciutadans de Girona i Salt que «complexin» les mesures del Govern

Calzón remarca la importància d'adoptar actuacions precises

Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant
El govern central demana als ciutadans de Girona i Salt que segueixin les mesures estipulades | cedida

La secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, demana als ciutadans de Girona i Salt que «compleixin» les mesures i recomanacions aprovades pel Procicat per frenar els contagis.

Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, Calzón ha assegurat que el Ministeri és molt «respectuós» amb les actuacions que prenen les CCAA i ha defensat la importància d'adoptar mesures «precises» i «quirúrgiques» per evitar nous casos.

El Procicat ha aprovat aquest dilluns un conjunt de restriccions que inclouen la limitació de l'aforament de la restauració al 50% i també ha demanat a la població que rebaixi a màxim l'activitat social. A més, les cerimònies com ara enterraments o casaments també quedaran limitades al 33% de l'aforament dels recintes.

Les noves mesures que han entrat en vigor

Les restriccions se centren sobretot en l'àmbit de l'hostaleria, on limita al 50% l'aforament de bars i restaurants tan a l'interior dels locals com a les terrasses i elimina el consum en les barres. A més, les cerimònies com ara enterraments o casaments també quedaran limitades al 33% de l'aforament dels recintes.

Per altra banda, des del Departament de Salut han demanat a tota la ciutadania que eviti al màxim quedar amb gent que no forma part del seu nucli de convivència i redueixi la vida social. Les mesures s'allargaran per un període de 15 dies com a mínim.

El Govern ha decidit endurir les restriccions sanitàries als municipis de Girona i Salt (Gironès) amb l'objectiu de reduir el ritme de propagació del virus en aquests dos municipis. Les restriccions se centren en la limitació de l'aforament de bars i restaurants, que quedaran reduïdes a la meitat tan a l'interior dels establiments com a les terrasses. Per altra banda, no es podrà servir a les barres.

A més, el Departament de Salut ha recordat que les reunions de més de deu persones estan prohibides i tampoc es poden obrir els establiments més enllà de la una de la matinada.

En l'àmbit del comerç, es demana que no es produeixin aglomeracions i que la distància mínima es respecti amb 1,5 metres. L'aforament per a aquests negocis és l'equivalent als 2,5m2 per persona, tal com es mantenia fins ara.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari