URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Sanitat estudia que sigui obligatori portar la mascareta als espais públics

Es va demanar l'opinió a les comunitats autònomes per recomanar o obligar a la ciutadania

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
Les mascaretes s'han fet un espai en el nostre dia a dia a mesura que han avançat les setmanes | Cristóbal Castro

El Ministeri de Sanitat està estudiant que l'ús de la mascareta sigui obligatori en tots els espais públics. Segons ha avançat El País, durant el Consell Interterritorial d’aquest passat dilluns el ministre Salvador Illa va demanar l’opinió a les comunitats per recomanar o obligar a la ciutadania que la porti posada quan surti al carrer.

Aquest element s’ha fet un espai en les nostres vides a mesura que han avançat les setmanes del confinament a causa del coronavirus. De fet, actualment són obligatòries al transport públic i en aquells llocs on no es pugui mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres.

En aquest sentit, Fernando Simón va assenyalar en la roda de premsa d’aquest dimarts que entén que «es posi sobre la taula» el debat d’ampliar l’ús de les mascaretes encara que va advertir que s’ha d’anar amb molt de compte. «Ara hem de sobreactuar una mica, i sempre que sigui per prevenir riscos s'accepta, però no tot el món la pot utilitzar de la mateixa manera, no tot el món la pot portar de forma prolongada», explicava.

«Potser no hi ha problemes si ho fan durant uns minuts al metro o a l’autobús, però més temps pot generar problemes a persones amb ansietat o qualsevol restricció respiratòria important, també als nens més petits», afegia.

Més enllà d’això, va assenyalar que no es pronunciaria a favor o en contra de l'obligatorietat i va manifestar que «ara hi ha una molt alta recomanació per a qualsevol persona que surti al carrer. L'obligatorietat és sobreactuar una mica, pot estar bé, però hem d’incidir més en altres aspectes. La millor mascareta són els dos metres de distància».

 

Les recomanacions aniran en augment als espais tancats

El vocal de la Sociedad Española de Epidemiología, Pedro Gullón, assegura que les recomanacions aniran en augment als espais tancats, on és més complicat mantenir la distància de seguretat, però no ho veu tan clar als oberts. «No hi ha unanimitat en què pot ser el més adient. També hi ha contradiccions com la falsa sensació de seguretat o que ens toquem més la cara, així que penso que s’ha de posar èmfasi en la distància física».


Comentaris

envia el comentari