El govern ordena que es reprenguin els permisos i les comunicacions dels presos

Aquest dimecres, Forcadell ha sortit de Mas d'Enric per reprendre el voluntariat i la cura de la seva mare

Els presos independentistes podran reprendre els seus permisos. | Twitter

El Ministeri de l'Interior ha publicat una ordre al BOE per reprendre «de forma gradual» les comunicacions ordinàries i sortides de permís i programades dels presos, sempre segons les indicacions sanitàries, cosa que afecta, per tant, els empresonats arran del judici del procés. L'ordre també s'estableix que els interns classificats en tercer grau o amb un 100.2 destinats a centres d'inserció social, seccions obertes o centres ordinaris podran continuar sortint per realitzar activitats contemplades al decret d'estat d'alarma.

Caldrà seguir, és clar, les indicacions sanitàries

A més, es reprendran els trasllats dels interns quan ho demanin les autoritats judicials i els sanitaris. El text també especifica que es tornaran a fer activitats educatives, formatives, terapèutiques, esportives, culturals i religioses a les presons en funció de la situació de cadascuna. L'ordre estableix que aquesta flexibilització s'haurà de fer seguint les indicacions sanitàries. Afegeix que les actuacions i activitats especificades es podran «revertir si la situació epidemiològica així ho aconsella, de forma global o individualitzada per a un o diversos centres penitenciaris».

El Ministeri de l'Interior sosté que davant del procés de «reducció gradual de les mesures extraordinàries de restricció i mobilitat» i en el marc de l'inici d'un procés per assolir la recuperació progressiva de la vida quotidiana, es flexibilitzen les mesures acordades a l'inici de la crisi sanitària en l'àmbit penitenciari.

Forcadell surt de permís de Mas d'Enric

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha sortit aquest dimecres per primer cop de la presó de Mas d'Enric després de 61 dies de confinament. Així ho ha explicat ella mateixa a través del seu compte de Twitter. «Actuem amb responsabilitat, vèncer la covid-19 és a les nostres mans, rentem-nos-les. Cuideu-vos, cuidem-nos i els que pugueu sigueu feliços», ha afegit.

D'aquesta manera reprèn el voluntariat i la cura de la seva mare a través de l'aplicació del 100.2 del Reglament penitenciari que es van suspendre ara fa dos mesos per la pandèmia. Forcadell sortirà 27 hores a la setmana per fer aquestes dues activitats, concretament nou hores diàries durant tres dies a la setmana.

Aquest dimarts un jutge de vigilància penitenciària va avalar la primera proposta de 100.2 per a Forcadell aprovada per la Junta de Tractament de la presó de Mas d’Enric, que estableix aquestes 27 hores setmanals. El jutge argumenta que l'expresidenta del Parlament ha acceptat «no només els fets, sinó l'error i l'equivocació en la via, mitjans i forma utilitzats per assolir l'objectiu de la independència de l'Estat de forma unilateral».


Comentaris

envia el comentari