Wuhan farà el test de coronavirus als seus 11 milions d'habitants

És la reacció urgent del consistori en conèixer els primers nous casos des del desconfinament

Una dona amb roba de protecció contra el coronavirus a Xangai el 26 de febrer de 2020
És la reacció urgent del consistori en conèixer els primers nous casos des del desconfinament | Catalunya Diari

Wuhan torna al focus dels mitjans, després d'haver estat molt de temps centrant atencions com a origen del coronavirus. Ara la ciutat focus de la pandèmia farà el test de Covid-19 als 11 milions de persones que hi viuen en només deu dies, donant prioritat als grups de risc i als col·lectius més vulnerables.

La Comissió de Sanitat municipal anunciava la mesura urgent, en resposta a un petit repunt de contagis que acaba de percebre. Aquest dilluns es donaven a conèixer sis noves infeccions a la ciutat del centre de la Xina. La ràpida reacció del consistori es deu, no tant a la quantitat de contagis, sinó al fet que són els primers des que el 8 d'abril s'aixecava la quarantena estricta després de 76 dies de confinament.

Rebrots locals fan saltar les alarmes

Els nous infectats són tots veïns d'un complex residencial que ja havia estat focus de contagi. Segons les autoritats sanitàries, el nou brot podria haver ressorgit de la infecció local del passat, de manera que el mateix dilluns era destituït el funcionari municipal al càrrec del barri per «ineficàcia en el control de l'epidèmia i la gestió del confinament». De moment, aquest dimarts no s'han donat nous casos.

Wuhan té entre mans un estudi per determinar quantes persones haurien estat víctimes de la pandèmia des del seu inici, mitjançant proves d'anticossos als ciutadans. La ciutat ha acabat registrant 50.000 casos de coronavirus i un total de 3.869 morts, segons dades oficials, a l'espera que surtin a la llum les conclusions de la investigació.

La por als rebrots s'estén a altres ciutats xineses com Shulan, confinada una altra vegada i categoritzada d'«alt risc» per 70 nous contagis, i a la resta del món, amb rebrots a Alemanya i Corea del Sud. Xina torna a prendre mesures per evitar una nova onada de Covid-19, mentre Espanya inicia el desconfinament amb peus de plom.


Comentaris

envia el comentari