Trilla creu que el pas de Barcelona a la fase 1 haurà d'esperar set dies més

El cap d'Epidemiologia del Clínic creu que la quarantena dels viatgers és «poc pràctica» perquè no es pot controlar

Diversos ciutadans passejant pel Passeig Marítim de Barcelona dissabte, 2 de maig
Trilla creu que l'avançament de Barcelona cap a la fase 1 hauria d'esperar encara set dies més. | CatalunyaDiari

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que seria millor que Barcelona esperi set dies més per passar a la fase 1 si hi ha dubtes que no pas que avanci per després haver de retrocedir. És l'opinió que ha mostrat aquest dimecres, 13 de maig, el doctor Trilla, el mateix dia en què el Govern de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona decidiran si la ciutat passa a la fase 1 o es queda, encara per uns dies més, a la fase 0.

Trilla creu que potser toca esperar set dies més a Barcelona

«Potser als de Barcelona ens toca esperar set dies, però a aquestes altures, tot i que són molts dies, crec que seria pitjor set dies una mica inestables i que després haguem de tornar enrere, que set dies per acabar de netejar allò que no acaba de quedar clar i passem en bones condicions», ha dit a Catalunya Ràdio.

A l'hora de decidir qui passa a la fase 1, Trilla també ha aprofitat per remarcar que Barcelona i la resta de l'àrea metropolitana estan «interconnectades», tot recordant que la capital i l'Hospitalet són municipis que estan separats per un carrer. Trilla s'ha mostrat convençut que Salut serà prudent.

La quarantena als viatgers, «difícil de controlar»

Sobre la quarantena als viatgers que ha imposat el govern espanyol, Trilla ha opinat que és «poc pràctica», perquè no es pot controlar que es compleixi. Pel que fa a la quarantena als viatgers, ha indicat que l'ha sorprès una mica. Tot i que ha indicat que des del punt de vista sanitari és una mesura correcta, ha dubtat que sigui pràctica, perquè no es podrà controlar què faran les persones i si realment s'aïllaran. En aquest sentit, ha dit que confia que Europa marcarà unes directrius «una mica més coherents» per al conjunt d'estats.


Comentaris

envia el comentari