Carolina Darias en una roda de premsa

Sanitat veu possible arribar al 70% de la vacunació a l’estiu: «Està a l’abast»

Darias anuncia també que arribaran 1,7 milions de dosis setmanals de Pfizer a partir del 26 d'abril i durant tot maig

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que a partir del 26 d'abril s'incrementarà el nombre de dosis que arriben a Espanya de la vacuna de Pfizer i n'arribaran 1,7 milions a la setmana des de dilluns vinent i durant tot el mes de maig. Darias ho ha dit aquest dilluns al matí després d'assistir a la recepció d'1,2 milions de dosis d'aquest vaccí.

La ministra de Sanitat ha argumentat que amb l'increment de dosis de Pfizer a partir de la setmana vinent l'objectiu d'haver vacunat el 70% de la població a finals de l'estiu «està l'abast de la mà». 

L'estiu, una espècie de Dia D 

Ho mantenia l'exministre de Sanitat, Salvador Illa, i ho manté ara Carolina Darias: es preveu una vacunació del 70% de la població espanyola de cara a l'estiu. L'objectiu, de fet, és ben clar per raons socioeconòmiques. L'aixecament de l'estat d'alarma el proper 9 de maig provocarà que moltes de les facultats recaiguin a sobre d'unes autonomies que necessitaran reactivar el pla per l'estiu per tenir el menor nombre de pèrdues possible. 

Per tant, dos més dos fan quatre. Els governs autonòmics, si el govern central aconsegueix la fita que es marca de comptar amb el 70% de la vacunació de cara a l'estiu, focalitzaran tots els seus esforços en tenir una campanya estival que suposi el menor nombre de pèrdues possible.