Sanitat revela quins són els productes de neteja eficaços contra el coronavirus

Ha elaborat una llista amb productes eficaços, tant per al públic general com per a personal professional

Imatge d'arxiu de productes de neteja
Sanitat ha fet pública una llista dels millors productes de neteja | Istock

Ara que tothom torna a sortir al carrer i és més fàcil poder portar el virus cap a la nostra pròpia llar, Sanitat ha revelat quins són els productes de neteja més eficaços per eliminar el coronavirus. Un protocol científic tècnic que va elaborar Sanitat el mes d'abril va descobrir que el virus pot estar en superfícies de cartró, acer inoxidable, plàstic i coure durant 24, 48, 72 i 4 hores, respectivament.

En el paper, d'altra banda, pot arribar a estar-hi durant 3 hores, mentre que a la fusta, roba i vidre pot romandre entre un o dos dies. Pel que fa als plàstics, bitllets, màscares i acer inoxidable, el virus pot romandre-hi més de quatre dies.

Davant aquestes dades, se'ns obre un gran món de possibilitats en productes de desinfecció. Els supermercats cada vegada en tenen més i de més eficaços segons el seu etiquetatge, i és normal que no sapiguem per quin decantar-nos. Per això, Sanitat ha fet un llistat amb els productes autoritzats i registrats a Espanya que han demostrat eficàcia enfront de virus, «tenint en compte la norma UNE-EN 14476».

Molts d'aquests desinfectants estan indicats per a personal professional especialitzat, pel que us en presentarem 5 dels que Sanitat registra com a aptes per al públic general. No obstant això, si vols saber quines altres marques estan incloses, t'animem al fet que li donis un cop d'ull a la llista completa.

Desinfectant 'Conejo'

Aquest producte està pensat tant per a públic general com per a personal professional. Segons explica Sanitat, la forma de desinfecció és de contacte: «Superfícies i equips mitjançant rentatge, ruixat, baieta o pal de fregar i immersió amb el producte diluït en aigua, respectant els temps de contacte». Pel que hem pogut comprovar, aquest producte es pot trobar, almenys, a Carrefour, El Corte Inglés i Alcampo.

'Sanytol' desinfectant: Llar i teixits

Aquest producte també està pensat per al públic en general. Igual que l'anterior, la seva desinfecció és de contacte, però serveix per a superfícies i teixits. S'ha de polvoritzar el producte a uns 25 centímetres de distància. Aquest producte l'hem trobat a les pàgines d'El Corte Inglés, Hipercor, Leroy Merlín...

Pastilles desinfectants multiusos 'Orache'

Aquesta varietat està pensada tant per a públic en general com per a personal professional. Igual que les anteriors, la desinfecció és de contacte. S'utilitza per a superfícies i equips mitjançant la polvorització, rentat manual o immersió amb el producte diluït en aigua. Aquest producte es pot comprar a través de la pàgina web d''Orache'.

Multiusos desinfectant 'Bosque Verde'

Aquest desinfectant està pensat per al públic en general, i la desinfecció és de contacte. Funciona en superfícies mitjançant la polvorització del producte pur, respectant sempre els temps de contacte. Es pot trobar en els supermercats físics i en línia de Mercadona.

'Sarritol'

Aquest producte pot servir tant per al públic en general com per al personal professional. Per al públic en general, 'Sarritol' funciona mitjançant contacte. S'han de polvoritzar les superfícies amb el producte pur, respectant els temps de contacte. Abans d'aplicar el producte, s'ha de realitzar una neteja en profunditat. Aquest producte es pot trobar a la pàgina oficial de 'Sarritol'.


Comentaris

envia el comentari