YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat aposta pel tancament de totes les comunitats autònomes per Setmana Santa

El ministeri també es decanta pel confinament perimetral en la Diada de Sant Josep, i un toc de queda nocturn entre les 22.00 i les 06.00 hores

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona parlant amb un motorista en un control policial
El govern espanyol es decanta per mantenir el confinament perimetral pel pont de Sant Josep i Setmana Santa | Cedida

El Ministeri de Sanitat proposarà el tancament perimetral de totes les autonomies menys les Illes Canàriesd i les Illes Balears per Setmana Santa i Sant Josep en el Consell Interterritorial (CI) d'aquest dimecres, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'executiu estatal.

En concret, la proposta, ja discutida a la Comissió de Salut Pública de la setmana passada, però que ha de ser acabada de validar al CI, preveu els tancaments autonòmics entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d'abril. La Comissió també va plantejar la setmana passada unificar el toc de queda arreu de l'Estat de deu de la nit a sis de la matinada. La proposta també s'ha de discutir al CI.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cal recordar que, actualment, només Madrid, Extremadura, les Canàries i les Balears no apliquen un confinament autonòmic, per la qual cosa, si la mesura proposada pel Ministeri de Sanitat al CI tira endavant, només afectarà les dues primeres. El govern madrileny s'oposa obertament a la restricció, i reclama mesures més quirúrgiques que entorpeixin el menys possible l'activitat econòmica.  

Pel que fa al toc de queda nocturn, que a Catalunya comença actualment a les 22.00 hores de la nit, el ministeri encapçalat per Carolina Darias posarà sobre la taula la possibilitat que s'estengui entre les deu de la nit i les sis del matí a tot Espanya. La Comunitat de Madrid, amb la presidenta Isabel Díaz Ayuso segueix sent el principal maldecap del govern espanyol, a l'hora d'arribar a un acord entre totes les autonomies sobre les mesures a aplicar en les pròximes setmanes. 

Budó obre la porta a sortir i entrar de Catalunya per visitar familiars en Setmana Santa

Per la seva banda la portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que tot apunta que el confinament perimetral comarcal «s'aixecarà ben aviat», sempre que les dades epidemiològiques no canviïn la tendència que tenen darrerament. Així, el pla per a la Setmana Santa –que es podria tancar aquesta mateixa setmana- permetria la mobilitat interna dins de Catalunya amb una certa llibertat. A més, tal com va passar per Nadal, la portaveu assegura que s'està estudiant que es pugui entrar i sortir de Catalunya «per visitar familiars i gent propera» malgrat tenir el perímetre territorial de país tancat.

«Si les dades són com les dels darrers dies, ben aviat podrem començar a revertir el confinament comarcal i els temes de mobilitat». Així de confiada s'ha mostrat Budó en parlar dels canvis en les restriccions que el Govern prepara a pocs dies de la Setmana Santa. Tot i aquesta bona predisposició a deixar només actiu el perímetre català, Budó tampoc dona res per fet fins que «les autoritats sanitàries recomanin» aixecar aquestes mesures. «Tot apunta que les dades ho permetran, esperem, sembla que tenim la cadena de contagis controlada, i podrem fer passos endavant i un és aquest, permetent moure's per dins de Catalunya», ha comentat en roda de premsa, després de la reunió del Consell Executiu.

A més, ha obert la porta a que la gent pugui entrar i sortir de Catalunya també sempre que sigui «per a visitar familiars i persones properes», com ja es va permetre durant els dies més assenyalats de Nadal. «Està sobre la taula, s'ha d'estudiar», ha matisat, deixant clar així que la mesura no era definitiva. I és que Budó ha marcat prudència en reiterar que «en funció de les dades epidemiològiques hi haurà una mobilitat o altra» durant aquesta propera Setmana Santa. Amb tot, entre dimecres i divendres s'ha de tancar la nova resolució del Procicat que entrarà en vigor dilluns i s'haurà de veure si la relaxació de les mesures s'aplica ja la setmana vinent o la següent. «Entenem que aixecar el confinament comarcal és necessari el més aviat possible», ha dit.


Comentaris

envia el comentari