Un professional sanitari administrant una vacuna contra la Covid-19 amb un vial a la mà

Sanitat recomana posposar la vacunació dels menors de 55 anys que ja s'hagin infectat

El ministeri ha fet públic aquest dimecres una actualització de l'estratègia de vacunació

El ministeri de Sanitat ha fet públic aquest dimecres una actualització de l'estratègia de vacunació que proposa a les comunitats autònomes que no vacunin per ara als treballadors essencials menors de 55 anys que s'han infectat pocs mesos abans de la data de vacunació, siguin asimptomàtics o simptomàtics. Segons Sanitat, cal que la vacunació no es produeixi fins sis mesos després del diagnòstic d'infecció. 

Una nova actualització de l'estratègia de vacunació

La mateixa recomanació val per als membres d'aquests col·lectius d'aquesta franja d'edat que sí que han rebut una primera dosi, però que s'han infectat després. Segons sanitat, cal «posposar la segona dosi per sis mesos després del diagnòstic».

La nova actualització afecta al personal sanitari de primera línia (grup 2), la resta del personal sanitari i sociosanitari (grup 3) i els col·lectius amb funció essencial per a la societat (grup 6), i busca «prioritzar la vacunació dels que no tenen precedents de covid-19».

Aquestes persones del grup 6, incloses recentment al protocol, són els membres de les Forces i Cossos de Seguretat, Emergències i Forces Armades, així com docents i personal d'educació infantil, primària i secundària.

La recomanació no s'aplica per a majors de 55 anys

La mesura busca estalviar dosis perquè «la gran majoria de persones infectades produeixen anticossos» i «el nombre de casos amb reinfecció documentada és molt baix durant els sis mesos posteriors al diagnòstic d'infecció».

La recomanació no s'aplica per a majors de 55 anys, que mantenen la seva posició dins de l'escala de vacunació com fins ara. El Ministeri recorda que aquest és un document «viu» aprovat pel Grup de treball Tècnic de Vacunació, que «no té res a veure» amb la interterritorial d'aquesta tarda.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.