Alerta sanitària: Retiren un lot de batuts de xocolata d'una popular marca

Podria ser perillós per a les persones intolerants al gluten

Imatge d'arxiu de dos gots amb batut de xocolata
Un lot de Puleva ha estat retirat per contenir gluten | Istock

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha advertit sobre la presència de gluten en un lot de batuts de xocolata de la coneguda marca Puleva. Aquest lot apareixia etiquetat com a lliure de gluten, però en contenia traces, un fet que pot suposar un risc per a les persones que no poden consumir-lo.

Les autoritats sanitàries d'Andalusia han informat a l'Aesan i aquesta ha enviat una advertència als consumidors, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

«L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) adverteix als consumidors amb al·lèrgia o intolerància al gluten sobre la comercialització del producte batut de xocolata marca Puleva que conté gluten estant etiquetat com a sense gluten» es pot llegir a la pàgina oficial d'Aesan .

Segons explica l'agència, aquesta incidència s'ha detectat en un autocontrol de l'empresa, la qual ha emès un comunicat, explicant que retiraran aquest lot del mercat. «Aquest format d'ampolla de vidre es comercialitza fonamentalment en bars i cafeteries, encara que una part del lot afectat també es distribueix a través de supermercats», tal com es pot llegir en aquest comunicat.

A més, des de Puleva fan especial èmfasi que «aquesta incidència només afecta persones que tenen intolerància al gluten», pel que no han de consumir el producte.

La companyia explica que ja estan treballant en la retirada immediata d'aquest lot, i ha aclarit que «el consum dels batuts de xocolata de la marca Puleva a altres formats és totalment segur», així com la resta de lots de batut de xocolata 200 ml en vidre i els de gust de maduixa i vainilla.

Els detalls sobre el lot

  • Nom del producte (en etiqueta): Batut de xocolata.
  • Nom de marca: Puleva.
  • Envàs de vidre de 200 ml.
  • Nombre de lot: 205, amb data de caducitat 19/01/21.

Aquest producte ha estat distribuït a Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia i Comunitat Valenciana. A més, AESAN explica que la informació s'ha traslladat a les autoritats competents de les comunitats autònomes. També aclareix que aquest producte no té cap risc sobre les persones que no són intolerants al gluten.

Fotografia del lot retirat per Sanitat
Fotografia del lot en qüestió | Aesan

Des de la companyia expliquen que s'han posat en marxa per esbrinar la causa d'aquesta contaminació creuada. A més, demana disculpes per les molèsties ocasionades per la situació, insistint que el més important és protegir la salut dels consumidors.

A més, adverteixen que, davant de qualsevol dubte, els consumidors poden posar-se en contacte amb l'empresa a través del següent número de telèfon 900 100 515.


Comentaris

envia el comentari