Sanitat retira dos lots d'un medicament pel Parkinson

Es tracta, concretament, de Ropinirol de 0,25 mg dels laboratoris Cinfa
Ropinirol
Aquest és el producte retirat per l'AEMPS | Cedida

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha ordenat la retirada de dos lots d'un medicament que s'utilitza pel tractament de Parkinson. Concretament dos comprimits de Ropinirol Cinfa 0,25 mil·ligrams recoberts amb la pel·lícula efg.

 

El principi actiu d'aquest fàrmac forma part d'un grup de medicaments denominats agonistes de dopamina. Aquests actuen de la mateixa manera que aquest neurotransmissor que es troba en diferents parts del cervell. 

 

El Ropinirol disminueix els efectes del Parkinson

Les persones amb la malaltia de Parkinson tenen baixos nivells de dopamina en algunes parts del cervell. El Ropinirol, el que permet és que disminueixin alguns dels efectes d'aquesta malaltia neurodegenerativa, com els tremolors.

 

Segons l'Aemps, el motiu de treure de les farmàcies els dos lots de Ropinirol Cinfa 0,25 mg 126 comprimits, és perquè s'ha trobat un «resultat fora d'especificacions a l'assaig de valoració en estudis d'estabilitat en curs» del medicament.

 

Els lots retirats i la seva data de caducitat són els següents: lot N002 amb la data de caducitat de 30 d'abril de 2020 i el N003 que també té la mateixa data de caducitat. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari