Imagen de muchas mascarillas de protección amontonadas

Sanitat retira milers de mascaretes a Espanya

Les mascaretes no compleixen amb la normativa europea

La compra de mascaretes per part dels governs europeus segueix donant de què parlar. En aquest cas, ha estat novament el govern d'Espanya el que ha rebut una partida de mascaretes defectuoses, ja que no compleixen amb la normativa europea vigent i s'han de retirar amb la major immediatesa possible.

El Ministeri de Sanitat ha comunicat a les comunitats autònomes, com així li han confirmat a l'agència 'Europa Press', la retirada total de les mascaretes anomenades 'Garry Galaxy', després que el Ministeri de Treball i Economia Social hagi realitzat un avís que no compleixen amb la normativa europea.

No compleixen amb cap classificació de la normativa europea

El Ministeri de Treball ha estat així de contundent amb l'assumpte després de realitzar una anàlisi sol·licitat per l'Hospital Universitari Parc Taulí de Barcelona. D'aquest anàlisi s'ha arribat a la conclusió que les mascaretes 'Garry Galaxy', característiques pel seu embolcall de color verd, no compleixen amb cap classificació indicada a la norma 'UNE-EN 149: 2001 + A1: 2010'.

Un exemplar de màscara 'Garry Galaxy' retirat per Sanitat
Sanitat ha alertat i ordenat la retirada de les mascaretes 'Garry Galaxy' per incomplir la normativa europea | CatalunyaDiari

Segons la informació donada al departament ministerial, l'embalatge d'aquest tipus de mascaretes porta marcat N95 i el codi de barres de juny 972.306 630042. Per tant, es tracta  d'un tipus de mascareta autofiltrant, plegada, amb pinça nasal, i amb arnès de cap consistent en cintes elàstiques que passen per darrere de les orelles.

Donen llum verda a un altre tipus de mascareta

Però no tot són males notícies pel que fa a la recepció de mascaretes. El ministeri de Treball i Economia Social ha assenyalat que una altra mascareta sense identificació, que ve sense embolcall i no porta cap mena de marcatge, sí que compleix amb els requisits per ser considerada com FFP2.

Per comprovar amb seguretat la vàlua d'aquestes mascaretes, s'han realitzat també els assajos de resistència a la respiració i s'analitza la coherència amb els resultats obtinguts en penetració.