Una professional sanitària fent la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona

Catalunya ja ha superat el pic de contagis per coronavirus

La consellera Alba Vergés ha explicat que la pressió al sistema sanitari català va reduint-se

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha informat aquest divendres, 17 d'abril, que Catalunya ja ha superat el pic de nous contagis de coronavirus i el moment de més pressió als hospitals i centres sanitaris del territori.

Segons Vergés, Catalunya va superar aquest pic el passat 8 d'abril, i des de llavors, el nombre de contagis s'ha anat relaxant, tot i que ha continuat pujant dia rere dia.

Pel que fa al pic de  pressió sobre les UCI, s'hi va arribar fa gairebé una setmana, el passat 11 d'abril, i ara aquesta pressió s'està rebaixant. Tot i això, la consellera ha alertat que el risc de rebrot «és rellevant» i que la disminució de pressió està sent «lenta», motiu pel qual no es poden relaxar les mesures en marxa fins a aquest moment. 

Prudència per possibles rebrots

Vergés ha explicat que aquesta baixada de la incidència en els hospitals està sent lenta perquè, de mitjana, una persona ingressada a l'UCI de l'hospital hi està uns 21 dies. En aquest sentit, ha volgut demanar prudència tot i que es tracta de dades bones, ja que és possible un nou rebrot si es relaxen les mesures de distanciament social.

Segons com avanci l'epidèmia, una de les possibles relaxacions de les mesures està enfocada en els nens, ja que ja es comença a estudiar la possibilitat de deixar-los sortir de casa. Tot i això, serien unes sortides curtes, acompanyats d'un adult i lluny de parcs i zones d'esbarjo per a nens. Demà mateix el comitè tècnic del Procicat avaluarà la mesura, però l'ordre definitiva només podrà donar-la el Ministeri de Sanitat espanyol.