Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
'La Ràpita', del nom de l'Ajuntament darrera de l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós.

L'alcalde tira pel dret: El municipi tarragoní que tindrà nou nom

El batlle de Sant Carles de la Ràpita ha decidit portar al consell plenari el canvi de nom del municipi ebrenc

Santa Carles de la Ràpita canviarà del nom el pròxim 25 de novembre. Segons ha anunciat l'alcalde del municipi, Josep Caparrós, el consell plenari del 25 de novembre aprovarà el canvi de nom del municipi, que es passarà a dir La Ràpita. Amb aquesta decisió, el govern municipal assumeix l'opció que més suport va rebre en la consulta del passat 12 d'octubre.

En aquest sentit, el canvi de nom va rebre 7 de cada 10 vots emesos en la consulta, tot i que no superar el llindar del 20% del cens que havien marcat tot els grups municipals del consistori perquè la decisió fos vinculant. Tot i no arribar al mínim de vots que es va marcar, l'alcalde del municipi ha decidit tirar pel dret i tirar endavant el canvi de nom. 

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, format íntegrament per ERC, té majoria i defensa la legitimitat del canvi de nom. En aquest sentit, els partits de l'oposició s'han posicionat en contra de modificar la nomenclatura del municipi.

L'alcalde Josep Caparrós defensa la legitimitat de la decisió

Un mes després de celebrar-se la consulta, l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha assenyalat que els regidors del plenari han de posicionar-se sobre el resultat de la votació. 3.329 persones van votar a la consulta, el 26,72% del cens. La proposta de canviar el nom a La Ràpita va rebre 2.246 vots (el 18,03%), mentre que 1.045 ciutadans van decantar-se per mantenir Sant Carles de la Ràpita.

Caparrós ha defensat la legitimitat del procés participatiu i el seu resultat. En aquest sentit, l'alcalde del municipi ha manifestat que «el govern municipal ha decidit portar l'expedient al proper ple perquè és l'òrgan competent per prendre aquesta decisió, després de la reflexió pertinent i adequada, és necessari que els regidors ens posicionem».

El batlle ha recordat que 7 de cada 10 votants van optar per la proposta de La Ràpita i que la participació, amb el cens ampliat als majors de 16 anys, va arribar gairebé al 30%. Caparrós ha afegit que «el resultat queda legitimitat i reforçat perquè ara siguin els regidors qui prenguin la determinació d'acabar resolent aquesta qüestió que fa moltes dècades que existeix».