Sant Cugat del Vallès, entre els municipis més rics d'Espanya

Ocupa el quart lloc a la llista de l'INE

Imatge d'arxiu de Sant Cugat del Vallès
Sant Cugat del Vallès és el quart municipi més ric d'Espanya | CatalunyaDiari

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha fet una anàlisi d'Indicadors Urbans que recull informació sobre les condicions de vida dels municipis d'Espanya amb més de 20.000 habitants. Amb la publicació dels resultats, s'ha pogut comprovar que Sant Cugat del Vallès (Barcelona) es troba entre els quatre municipis més rics del país, per darrere de Pozuelo de Alarcón (Madrid), Getxo (Vizcaya) i Boadilla del Monte (Madrid). 

La renta mitjana per habitant és de 25.903 euros, 20.147 euros i 20.103 euros respectivament. La xifra en el cas de Sant Cugat del Vallès és ni més ni menys de 19.591 euros per cada habitant. Les capitals de província com San Sebastián (17.187), Madrid (15.930), Barcelona (15.755) i Bilbao (15.137) es troben també entre les 25 primeres places

Riquesa per barris i atur

En aquests Indicadors Urbans s'analitzen fins a 39 variables, entre les quals també es troba la renta mitjana anual en barris. En els tres primers llocs se situen barris madrilenys com El Viso, que supera els 43.000 euros de mitjana, seguit de Recoletos (40.613 euros) i Piovera (36.296). Per altra banda, al final de la cua es troben barris de Sevilla com Polígono Sur del distrito Sur o Los Pajaritos, on no s'arriba als 6.000 euros de mitjana. 

Els mateixos municipis considerats més rics són els que tenen la taxa d'atur més baixa (5-7%), a diferència de les ciutats andaluses de Linares (Jaén), la Línea de la Concepción (Cadiz) i Córdoba, que presenten entre un 25 i un 30% d'atur. 

Esperança de vida i nombre de fills 

L'esperança de vida és un altre dels indicadors analitzats, i és curiós que cinc municipis madrilenys (Pozuelo de Alarcón, Majadahonda, Rivas-Vaciamadird, Alcorcón i Las Rozas) es trobin en les primeres places, superant els 85 anys de mitjana. L'única localitat amb una esperança de vida inferior als 80 anys és la Línea de la Concepción, a Cádiz (79,5). 

Melilla, Ceuta i Lorca tenen els indicadors més alts pel que fa al nombre de fills per cada dona (entre 1,66 i 2,27). A Canàries, en canvi, la Laguna i Santa Cruz de Tenerife no arriben a la mitjana d'un fill. D'altra banda i segons l'anàlisi de l'INE, les àrees metropolitanes amb més població són Madrid (6,88 milions), Barcelona (5,04 milions) i València (1,75 milions).  


Comentaris

envia el comentari