El nou Sant Jordi del 23 de juliol no es podrà celebrar finalment

El Govern ha demanat el confinament parcial de Barcelona, i s'intueix que la festa no es podrà celebrar

Roses preparades per la diada de Sant Jordi, 23/04/2020
«Amb molta probabilitat no es podrà celebrar aquest Sant Jordi, però ho estem acabant de treballar i ho hem de valorar amb sector» | Catalunya Diari

La Generalitat acaba d'anunciar una contundent restricció per part de l'àrea metropolitana de Barcelona. Seguint el model de confinament selectiu, ja s'ha recomanat a diverses localitats del Segrià, Noguera, zona metropolitana i Barcelona ciutat que els ciutadans només surtin de casa per al que és necessari i no viatgin a segones residències, entre altres recomanacions. Veient que aquesta nova situació s'aplicarà durant dues setmanes en les zones esmenades, arriba una molt mala notícia pels barcelonins: Sant Jordi ha quedat cancel·lat. 

Així ho ha fet públic el Gremi de Llibreters a través d'un comunicat al seu perfil oficial de Twitter. Segons han explicat, a conseqüència de les noves mesures restrictives preses per la Generalitat per als pròxims quinze dies, han decidit «suspendre l'espai comú de parades al Passeig de Gràcia de Barcelona». 

Tot i això, aquesta decisió només s'aplica a la capital catalana. «Es manté el Dia del Llibre i de la Rosa: cada població s'ha d'adaptar a la realitat sanitària particular i les llibreries hauran de respectar les normes de seguretat, protecció i higiene que s'estableixin».

Tal com publica el mitjà digital 'Tot Barcelona', la diada de Sant Jordi es va ajornar del 23 d'abril, en ple confinament total de la població, al pròxim dijous, 23 de juliol. Tot i això, i veient la situació actual, el Govern ha donat per fet que el Sant Jordi d'estiu s'haurà de cancel·lar. «Amb molta probabilitat no es podrà celebrar aquest Sant Jordi, però ho estem acabant de treballar i ho hem de valorar amb sector», ha assegurat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. 

Altres festivals, a l'espera de ser estudiats

Quant a festivals com el Grec, Budó ha assegurat que ho ha d'avaluar el PROCICAT, però ha obert la porta a mantenir-los perquè ja va aprovar un pla de contingència, que inclou un registre d'assistents, manté distàncies i un controla l'aforament. «S'acabarà de decidir, però pot ser que aquesta activitat es pugui mantenir», ha afegit Budó. El Govern també ha anunciat el tancament dels cinemes i teatres, però manté oberts els museus i les biblioteques.

Quant al futur immediat dels festivals, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que «toca revisar els plans» dels certàmens i, en la mesura que incloguin les mesures sanitàries, «podran continuar». «Si suposa un risc afegit, caldrà replantejar les mesures o el mateix festival, però ara mateix és molt prematur dir sí o no», ha advertit Buch.

La Generalitat recomana als barcelonins que es quedin a casa

Els brots i la preocupació pel coronavirus creix sense aturador a Catalunya i ara tots els focus apunten a Barcelona. La capital catalana ha viscut un incessant creixement dels nous contagis sobretot a partir del brot a l'Hospitalet i la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui diferents mesures per mirar de pal·liar la situació. En aquesta línia, el conseller Buch ha assegurat que s'aplicaran a Barcelona les mateixes mesures de confinament que ja es van aplicar en tres barris de l'Hospitalet de Llobregat.

Els municipis on s'apliquen aquestes mesures són Barcelona, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona.

«Vista l'evolució dels contagis a l'àrea metropolitana de Barcelona, avui estenem les mesures que estan en vigor a 3 barris de l'Hospitalet. Recomanem als habitants de l'àrea metropolitana que no es desplacin a segones residències aquest cap de setmana», ha dit Meritxell Budó. A més, el Govern recomana no sortir de casa i tanca cinemes, teatres i locals d'oci nocturn. Limita l'aforament interior de bars i restaurants al 50%.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que hi ha transmissió comunitària. En aquest sentit, Vergés ha destacat que aquesta és «l'última oportunitat» abans de fer un confinament més dràstic de la població. «Depèn de tots nosaltres portar a ratlla la transmissió del virus», ha afirmat la consellera durant la roda de premsa que s'ha celebrat avui.


Comentaris

envia el comentari