Padrós constata la manca de previsió: «El confinament és el resultat de la incapacitat de rastrejar»

Espera que s'estigui a temps d'evitar que Barcelona hagi de ser confinada

Imatge de la Rambla Catalunya de Barcelona pràcticament buïda durant les setmanes de confinament
Barcelona podria tornar a ser confinada aquest divendres, i Padrós apunta a la manca de previsió | EFE

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha constatat que «ha faltat previsió» amb els rebrots. «Quan va saltar la primera onada ens va agafar a tots amb el peu canviat i podia ser justificable que l'única arma era confinar, però el confinament ara és el resultat final de la incapacitat de rastrejar», ha argumentat a Rac 1.

A més, també ha opinat que els sanitaris haurien d'estar ara fent proves de forma aleatòria entre la població sana per detectar casos. «Hem estat esperant el virus, i no havíem d'estar esperant el virus», ha lamentat. Malgrat tot, ha opinat que encara hi ha un «petit marge» per prendre decisions ràpides. «Vull creure que encara som a temps d'evitar que Barcelona hagi de ser confinada», ha dit.

Al juny, molta gent creia que el virus havia acabat

Al seu parer, el mes de juny hi havia una sensació col·lectiva que el virus s'havia acabat, però ha indicat que el fàcil seria apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans. «Però tots tenim responsabilitats», ha afegit Padrós, que ha qüestionat si els governs «fan les coses amb previsió del que s'ha de fer».

En aquest sentit, ha demanat més rastrejadors, tot recordant que Escòcia en té 2.000 amb una població més petita. «Exigeixo que es prenguin les decisions que corresponguin perquè hi hagi aquest comandament clar, els recursos econòmics i de personal, perquè ara ho necessitem de manera urgent», ha conclòs.

La Generalitat recomana als barcelonins que es quedin a casa

La capital catalana ha viscut un incessant creixement dels nous contagis sobretot a partir del brot a l'Hospitalet i la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui diferents mesures per mirar de pal·liar la situació. En aquesta línia, el conseller Buch ha assegurat que s'aplicaran a Barcelona les mateixes mesures de confinament que ja es van aplicar en tres barris de l'Hospitalet de Llobregat. 

Els municipis on s'apliquen aquestes mesures són Barcelona, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona.


Comentaris

envia el comentari