Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una parada plena de llibres i de gent, a l'Eix Comercial de Lleida

Llum verda per a la Diada de Sant Jordi: cinc dies de llibres i roses al carrer

Les activitats arrencaran el 21 d'abril i s'allargaran fins al diumenge 25

Ja hi ha llum verda: ja se sap com serà la Diada de Sant Jordi d'aquest 2021. En una jornada que de ben segur serà atípica, el Procicat aprova una Diada al carrer en espais a l'aire lliure, perimetrats i amb control d'accés per mirar de salvar les signatures d'autors. Segons avança 'Catalunya Informació', un altre dels aspectes a destacar és la dilatació de la festa: ja que arrencarà el 21 d'abril i s'allargarà fins al diumenge 25. 

El Procicat (que ja ha aprovat la proposta) té encara molt a dir-hi. El Govern i les autoritats sanitàries catalanes s'hauran de reunir en la prèvia de la jornada per veure si donen el vist-i-plau a l'optimista proposta dels llibreters. Cal recordar que l'any passat, la Diada de Sant Jordi ja va ser d'allò més descafeïnada, ja que en primera instància es va ajornar al 23 de juliol però davant els impediments de la pandèmia la jornada no es va poder celebrar amb normalitat. 

Tarragona, la primera capital que fa el pas

El passat dimecres, 24 de març, l'Ajuntament de Tarragona va informar que limitaria la celebració de la diada de Sant Jordi a llibreries i floristeries professionals «seguint les indicacions decretades pel Procicat». Així, les entitats socials i partits polítics que tradicionalment organitzen la seva parada   enguany no ho podran fer. El consistori ha apuntat que el format serà similar al Sant Jordi de l'any passat que es va acabar fent el 23 de juliol.  

Les llibreries i floristes podran posar la seva parada a la Rambla Nova, amb la distància de seguretat entre elles que es determini. «La situació sanitària encara no aconsella que s'obri a totes les entitats que hi volen participar, ni tampoc que es dispersi per diferents llocs del terme municipal», ha apuntat l'alcalde, Pau Ricomà.